ANNONCE

PRM / Ny analyse: Færre grønne områder til hovedstadens beboere

5. november 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Der er blevet mindre plads på de grønne områder i mange hovedstadskommuner. Fx er størrelsen af de grønne arealer pr. indbygger i Københavns kommune faldet med 14 pct. siden 2011. I resten af landet går det typisk den modsatte vej.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Der er kamp om pladsen i parker og andre grønne områder i hovedstadsområdet. Samtidigt med, at flere mennesker er flyttet til hovedstaden, er der blevet skåret ned på størrelsen af de grønne områder.

“Samlet set betyder det, at der fx i Københavns kommune er blevet knap 14 pct. mindre plads pr. indbygger på de grønne områder siden 2011,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

Samme udvikling har fundet sted i det meste af hovedstadsregionen og på Frederiksberg. I resten af landet er udviklingen den modsatte, hvor arealet af grønne områder er vokset i 74 af landets kommuner.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

“Arealet af grønne områder i hele Danmark er steget med 2,4 pct. siden 2011. Men samtlige kommuner i hovedstadsområdet har mindre eller samme areal grønne områder i 2018, som de havde i 2011,” siger Mia Amalie Holstein.

Udviklingen bekymrer Michael Petersen, direktør i branche- og arbejdsgiverforeningen Danske Anlægsgartnere. Han foreslår, at politikerne gør grønne arealer til et indsatsområde, hvor ambitionen skal være at øge mængden af grønne arealer i København de kommende år.

“Vi bør ikke bare anlægge græsplæner, men også satse på kvalitetsnatur med træer og planter. Gennemtænkte grønne områder er med til at optage CO2 og øger afledning af de tiltagende mængder nedbør samt understøtter biodiversiteten. En politisk løsning skal understøttes af konkrete tiltag og investeringer. Erfaringer viser, at investeringer i det grønne betaler sig, både i form af øget folkesundhed og trivsel, højere boligpriser med deraf følgende højere skatteindtægter og i form af grønne job,” siger han.

Der er flere fordele ved grønne områder i byerne. Grønne områder modvirker global opvarmning, øger sundhedstilstanden i befolkningen og øger borgernes velfærd. Det viser en rapport udført af forskere fra Københavns Universitet, der opsamler relevant forskning om grønne områders positive effekter for klima, natur og mennesker.

Grønne områder dækker over skov, søer, vandløb, parker, sportsanlæg og andre rekreative områder samt heder og anden natur.

Læs analysen her: https://smvdanmark.dk/analyser/temaanalyser/f%c3%a6rre-gr%c3%b8nne-omr%c3%a5der-til-beboerne-i-hovedstaden

Kontakt:

Kommunikationschef David Elmer tlf.: +45 53 85 53 70 email: elmer@smvdanmark.dk

Cheføkonom Mia Amalie Holstein tlf.: 53 55 71 77 email: holstein@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-analyse-faerre-gronne-omrader-til-hovedstadens-beboere?releaseId=13603697

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu