ANNONCE

PRM / Ny analyse: Sådan slipper du for skjulte bankgebyrer på sommerferien

1. juli 2019 11:45 | Af: Ritzau Info
 

En sommerferie i udlandet kan let blive en dyr affære, når man gør summen af skjulte hævnings- og betalingsgebyrer op efter rejsen. En ny analyse fra MyBanker viser, at der kan være mange penge at spare på skjulte gebyrer for ferielystne danskere, hvis de tager det rigtige betalingskort med på turen.

Pressemeddelelse fra Lunar Way

Sommerferien står for døren, og inden for de næste uger går turen til udlandet for tusindvis af danskere. Hvad enten rejsemålet er en skøn middelhavsstrand, en tropisk bounty-ø eller en storbyferie i New York, kan man som turist hurtigt komme til at slippe hundredvis af kroner i gebyrer, når man hæver penge i udenlandske bankautomater eller betaler med betalingskort på restauranter og i butikker.

En ny analyse foretaget af MyBanker viser, at forbrugere må slippe helt op til 2 procent i gebyr ved kontanthævninger i udenlandske bankautomater verden over, mens gebyret for at betale med kort ligger på mellem 1,5 procent og 2 procent, hvis de bruger kort fra de tre største banker i Danmark.

– Det lyder måske ikke af meget, men sammenlagt løber det hurtigt op i flere hundrede kroner på en sommerferie, siger Peter Smith, der er CBO i Lunar Way.

Lunar Way er en neobank, der tilbyder gratis og gebyrfri bank-app, konto og betalingskort. Derudover tilbyder Lunar Way også et Travel Card, hvor gebyrerne – både de skjulte og de synlige – er barberet væk.

– Mange turister bliver overraskede over de mange gebyrtrækninger på kontoudtoget efter ferien. Det er netop det, Travel Card gør op med. Derfor betaler vores brugere hverken for at hæve eller betale med kort i europæiske lande og andre udvalgte valutaer, og de betaler kun et beskedent beløb for at betale med kort i lande uden for eurozonen, Norden og USA. Derudover ligger vores vekselkurser næsten helt op ad Nationalbankens, og derfor kan det nærmest ikke gøres billigere, siger Peter Smith.

Fungerer som udenlandsk kreditkort

Lunar Ways Travel Card er et såkaldt multivaluta-kort. Når kortindehaveren for eksempel rejser til Storbritannien, ændrer han eller hun før rejsen valutaen i Lunar Way-appen til GBP – og herefter fungerer kortet som et britisk betalingskort. Går ferien til Euro-lande som Spanien, Frankrig eller Italien ændrer man blot dette i indstillingerne – og det samme gælder de nordiske naboer i Norge og Sverige*.

Man behøver ikke skifte bank for at få fordelene ved Lunar Ways Travel Card. Man skal blot være oprettet som bruger i Lunar Ways bank-app og betale de 199 kroner, som Travel Card-kortet koster.

– Kortet sparer dig ikke kun for gebyrer på rejser, du slipper også for vekselgebyrer, når du handler med Travel Card på udenlandske websites. Vores brugere fik i gennemsnit 2.300 kr. ekstra at bruge på ferien ved at anvende Travel Card til deres udenlandske køb i 2018. For de penge kan du tage på en forlænget weekend i Berlin eller Paris eller sætte ekstra til side til dit næste store rejseeventyr, slutter Peter Smith.

*I Lunar Ways app kan brugerens Travel Card indstilles til NOK, SEK, GBP, EUR og USD (sæt den til EUR). Kortet reducerer også gebyrstørrelserne i valuta, der ikke er inkluderet i appen. Skal du rejse til et land, hvor valutaen ikke indgår i appen, så vælg EUR som valuta.

Prissammenligning foretaget af MyBanker i maj 2019


Kontanthævning i udland (Europa)

Kontanthævning i resten af verden

Betaling i forretning (Europa)

Betaling i forretning (øvrige verden)

Årligt kortgebyr

Korttype***

Lunar Way

0 kr.*

1,2 Euro

0 kr.*

0,4%

199 kr.

Travel Card (Prepaid Mastercard)

Danske Bank

2% min. 50 kr. + 1,5%

2% min. 50 kr.

1,50%

2%

250 kr. **

Mastercard Basis

Nordea

2% min. 50 kr. + 1,5%

2% min. 50 kr.

2%

2%

250 kr.

Nordea Credit (Mastercard)

Jyske Bank

2% min. 50 kr. + 2%

2% min. 50 kr.

2,00%

2%

150 kr.

Mastercard Basic

Sydbank

1,5% min. 40 kr. + 1,5%

1,5% min. 40 kr. + 2%

1,50%

1,67%

195 kr.

Visa/Dankort

Sydbank

2% min. 50 kr. + 1,67%

2% min. 50 kr. + 2,9%

1,67%

2,9%

0 kr.

Mastercard Classic

* Gælder lande i Eurozonen, USA, UK, Sverige og Norge

** Gratis ved Danske Hverdag+ som koster 480 kroner om året

*** Der er lavet et skøn over det bedste betalingskort hos udbyderne. Visa/Dankort er valgt på baggrund af dets store udbredelse i DK.

Læs mere om Lunar Way på www.lunarway.com

Kontakt:

Signe Valeur, CMO, Lunar Way
Mail: sjv@lunarway.com
Mobil: +45 81 70 70 70

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-analyse-sadan-slipper-du-for-skjulte-bankgebyrer-pa-sommerferien?releaseId=13576202

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu