ANNONCE

PRM / NY BÆREDYGTIGHEDS FESTIVAL FÅR OVERRASKENDE STORT FØLGESKAB MIDT I CORONA-TID!

11. september 2020 16:14 | Af: Ritzau Info
 

Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festival er en ny festival som finder sted på Sydfyn fra 11. september til 11. oktober 2020. På under en måned har festivalen fået over 1.000 følgere på facebook og billetterne er røget væk. Hele festivalen vil også være tilgængelig online, hvor alle talks og workshops live-streames.

Pressemeddelelse fra LANDSFORENINGEN FOR ØKOSAMFUND

PRESSEMEDDELSE;
ny festival vækker stor interesse over hele landet!

Midt i denne tid hvor alle de velkendte festivaler aflyses, fødes en ny og anderledes festival på Sydfyn! Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festival finder sted på Sydfyn fra d. 11. september til den 11. oktober 2020. Festivalen har allerede tiltrukket sig meget opmærksomhed fra hele landet. Festivalen består af en lang række talks og workshops indenfor sporene DYRK, SANK-LAV-SPIS, ZERO WASTE, ØKONOMISK OMSTILLING, PREPPING OG INDRE OMSTILLING.

Hele festivalen vil derudover være ONLINE tilgængeligt, helt gratis for alle.

Bag festivalen står Landsforeningen for Økosamfund (LØS). Festivalen er en måned-lang læringsfestivalen som strækker sig fra 11. september til 11. oktober. Initiativet kommer i kølvandet på corona og sigter mod at give deltagerne indsigt i samt konkrete redskaber til hvordan de i hverdagen kan blive mere bæredygtige og modstandsdygtige.

CORONA; et brud med det vante sparker døren ind til det nye.

I månederne med corona er der åbnet et rum op for mange mennesker til at gøre tingene på en ny måde. For mange mennesker har der været et markant brud i den vante gang og de vaner, som hverdagen har været struktureret omkring. I dét er der opstået en fleksibilitet i, hvordan vi gør tingene samt plads til rent faktisk at gøre tingene anderledes. Hvis et arbejdsliv også kan se ud på én anden måde, som mange har oplevet de seneste måneder, hvilke andre måder kan det så også se ud på?

Mange har mærket vores sårbarhed og skrøbelighed som forbrugere, når tanker om varer, der vil forsvinde fra hylderne, har strejfet os; hjemmet har været det vigtigste mikrokosmos, hvor vi skal finde os godt tilpas på nye måder og med hinanden, i en anden rytme end den kendte hverdag; en hverdag som er rammesat af arbejdsmarkedet. Naturen har været tilflugtsstedet for mange som alternativ til biografer, butikker, cafeer og barer som alt sammen har været lukket under corona.

Den nye Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festival har som vision at finde plads i nogle af de åbne pladser i mange menneskers hverdag og tilbyde inspiration samt praktiske konkrete redskaber til at gøre hverdagen på en anden måde. Festivalen introducere alternativer indenfor en række områder som vores hverdagsliv består af, så deltagerne kan undersøge og finde ud af hvad de faktisk selv har lyst til at gøre med deres tid og ressourcer. Derudover er en stor underdel af festivalen fællesskabet, hvor der undersøges hvordan vi som helhed kan støtte hinanden i dét.

Over 1.000 følgere på under 4 uger

Noget tyder på at festivalen rammer rigtigt og på det rigtige tidspunktet. I løbet af tre uger gik festivalen fra at være fuldstændig ukendt til at få mere end 1000 følgere på facebook, og det er støt stigende. På trods af at festivalen finder sted på Sydfyn og ikke i Hovedstaden eller de andre typiske kultur højborge, ringer festivalens vision og indhold genklang hos mange mennesker over hele landet. For mange er det ikke en nyhed, at Svendborg og Sydfyn sprudler af nytænkning, kultur og alternative fællesskaber som har jorden og naturen som omdrejningspunkt. Men festivalen åbner dette op for endnu flere mennesker landet over.

Bæredygtighed har efterhånden fundet sit smørhul i bevidstheden hos mange danskere. Det er ikke længere et nyt begreb, og vi møder det mange steder, især i vores ansvar som forbrugere. Men det kræver modstandsdygtighed at tage andre valg end dem som det etablerede system indbyder til. Det kræver modstandsdygtighed først at sige nej til én måde at gøre tingene på, og derefter have plads til at udforske andre måder, og til sidst sige ja til nye måder at gøre tingene. Modstandsdygtighed handler om at bygge styrken i os selv og i de fællesskaber vi er en del af, til at aflære strukturer og vaner som ikke længere er de bedste for os, og invitere nye ind. Modstandsdygtighed bliver gjort helt konkret igennem en række af festivalens oplægsholdere; blandt andet indenfor underdelen ØKONOMISK OMSTILLING, hvor der undersøges nye måder at tænke sin egen økonomi på, så man kan stå mere modstandsdygtigt i usikre økonomiske tider. Det samme gælder redskaber til at dyrke mad selv, samle mad i naturen og finde glæde og styrke i den selvstædnighed.

SKABERKRAFT

Lysten til at mærke vores egen skaberkraft i følelsen af magtesløshed under corona har været helt tydelig; der er blevet tegnet, dyrket, skrevet, bygget, komponeret, bagt, brygget, farvet tøj, danset og meget mere. Denne skaberkraft er en essentielt del af Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festival. Mange har været mere ude i naturen end de plejer og har virkelig oplevet rigdommen i naturen; om de er begyndt at sanke, at hente blomster til at farve tøj eller hente inspiration og ro og energi til at skrive og tegne. Mange har oplevet en særlig styrke i at skifte forbrugeren i os ud med skaberen; også selv i de mindste ting. Det vil vi gerne puste mere liv i med festivalen.

LOKALE, NATIONALE OG INTERNATIONALE OPLÆGSHOLDERE

Der kommer over 35 workshop -og oplægsholdere til festivalen. Igennem festivalens samarbejde med Global Ecovillage Network Ukraine kommer en række oplægsholdere fra Ukraine.

SYDFYN

Festivalen foregår forskellige steder på Sydfyn; i og omkring Svendborg. På den måde udforsker festivalen skaberkraften og det levede liv på Sydfyn, og håber på at kunne introducere mere af Danmark til netop dette. På Sydfyn bobler og syder det allerede med fællesskaber som er aktive i bæredygtighed og modstandsdygtighed.

Festivalen ønsker at skabe nysgerrighed og interesse for vandkantsdanmark. Den intimitet som eksisterer her er en stor del af festivalens grundlag; alle talks og workshops afholdes på forskellige lokale steder, så deltagerne får en stærk oplevelse af det levede liv på Sydfyn.

Festivalen udforsker hvad kultur kan uden for Hovedstæderne, og hvordan man kan bruge et helt område/ en hel kommune som festivalplads! Bevæge sig rundt i forskellige fællesskaber, kultursteder og lokales baghaver. Hvordan kan det mangfoldige liv på landet, der både er opfyldt af kultur og bæredygtighed, se ud?

Kontakt:

Lærke Kersten
27592662
festival@okosamfund.dk
laerke@okosamfund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-baeredygtigheds-festival-far-overraskende-stort-folgeskab-midt-i-corona-tid?releaseId=13599754

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu