PRM / Ny bevilling til Aarhus Universitet skal gøre os klogere på leddegigt

29. oktober 2018 15:24 | Af: Ritzau Info
 

Over de næste tre år skal læge og ph.d. Stinne Ravn Greisen fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet undersøge, hvorfor leddegigt udvikler sig til en kronisk sygdom. Forskningen er muliggjort af et postdoc-stipendiat fra Lundbeckfonden på 2,1 millioner kroner.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Health

Omkring 50.000 danskere lider af leddegigt, og hvert år kommer mere end 1.300 nye tilfælde til. Leddegigt er en såkaldt autoimmun sygdom, der skyldes, at kroppens immunsystem fejlagtigt angriber raske celler i leddene, som dermed bliver betændte og hæver. Sygdommen er næsten altid kronisk, men hvorfor, ved vi ikke.

Det vil Stinne Ravn Greisen dog forsøge at lave om på. Hun forsker i autoimmun sygdom ved Institut for Biomedicin, og med sit nye treårige postdoc-stipendiat vil hun bruge leddegigt som model for at opnå en større forståelse af autoimmunsygdomme generelt.

Håbet er at kunne finde nogle markører, der tidligt i sygdomsforløbet kan forudsige hvilke patienter, der får den sværeste grad af leddegigt. På længere sigt kan der blandt disse markører findes nye muligheder for skræddersyet behandling af både leddegigt og andre autoimmunsygdomme.

Kontakt:

Kontakt
Læge og ph.d. Stinne Ravn Greisen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Telefon: 87 16 72 64
Mail: srg@biomed.au.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-bevilling-til-aarhus-universitet-skal-gore-os-klogere-pa-leddegigt?releaseId=13563163

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu