ANNONCE

PRM / Ny chef i UNICEF – tidligere minister skal styrke indsatsen for grønlandske børn

4. juni 2020 15:00 | Af: Ritzau Info
 

Tidligere minister Maliina Abelsen tiltræder 10. august som ny programchef for UNICEF Grønland. Det vækker glæde hos generalsekretær Karen Hækkerup.

Pressemeddelelse fra UNICEF Danmark

10 år efter UNICEF og det grønlandske selvstyre gik sammen om at styrke grønlandske børns rettigheder, sætter en erfaren profil sig nu i spidsen for arbejdet- 44-årige Maliina Abelsen.

“Med Maliina får vi en stærk og kompetent profil ved roret for vores indsats i Grønland. Udover at være tidligere minister for sociale anliggender, har Maliina dyb indsigt i, hvordan hele samfundet kan være med til at tage ansvar for de grønlandske børn – noget vi har stort fokus på lige nu,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Udover fokus på partnerskaber med fonde, har UNICEF i Grønland særligt fokus på at etablere de første rettighedsskoler, der skal sikre, at de grønlandske børn kender til deres egne og hinandens rettigheder.

“I Grønland har vi oplevet en øget opmærksomhed på børns stemme og rettigheder, men der er fortsat et godt stykke vej at gå. Jeg ser meget frem til at videreudvikle UNICEFs indsats i Grønland i form af partnerskaber, projekter og oplysning,” siger Maliina Abelsen.

Ansættelsen af Maliina Abelsen sker som følge af at Sara Olsvig, der har stået i spidsen for UNICEF Grønland de sidste to år, skal i gang med et Ph.D. projekt. “Sara har gjort et fantastisk stykke arbejde, og vi er kede af, at måtte sige farvel til hende. Hun har fået et enormt spændende projekt at kaste sig over, som vi har fuld forståelse for, at Sara har sagt ja til. Vi ønsker hende al mulig held og lykke, og siger mange tak for indsatsen,” siger Karen Hækkerup.

Mens der stadig er udfordringer at tage fat på, har UNICEF opnået gode resultater for de grønlandske børn de sidste 10 år. Højdepunkterne tæller åbninger af seks børneråd samt 45 børnerettighedsråd, der er etableret på over halvdelen af grønlandske skoler. UNICEFs indsats gennem NAKUUSA har desuden medført fem store nationale kampagner om blandt andet forældreansvar, og med det en markant øgning af andelen af forældre, som hjælper deres børn med lektier og en fordobling af andelen af forældre, som taler med deres børn om alvorlige emner – arbejde Maliina Abelsen agter at bygge videre på – blandt med fokus på at få åbnet rettighedsskoler.

“Det er præcis 10 år siden, at jeg som Minister for Sociale Anliggender indgik samarbejde med UNICEF. Der er ingen tvivl om, at UNICEFs tiårige indsats har haft en markant betydning og jeg ser frem til yderligere at styrke UNICEFs arbejde omkring børns rettigheder i Grønland. At vores børn generelt udvikler sig sundt fysisk og psykisk, er en klar forudsætning for en stærk bæredygtig udvikling,” siger Maliina Abelsen.

Kontakt:

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-chef-i-unicef-tidligere-minister-skal-styrke-indsatsen-for-gronlandske-born?releaseId=13594473

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu