ANNONCE

PRM / Ny COVID-19 Hjælpepakkeportal hjælper danske eksportvirksomheder

4. maj 2020 16:01 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsministeriet opretter en ny dedikeret COVID-19 Hjælpepakkeportal for at give danske virksomheder overblik over støttemuligheder på centrale eksportmarkeder

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

COVID-19-pandemien har ramt mennesker i hele 177 lande verden over. Det er ikke kun en omfattende sundhedskrise, men også en vidtrækkende socio-økonomisk krise med konsekvenser for familiers husholdning, virksomheders indtjening og mange landes samfundsøkonomi. Verdenshandlen er påvirket, og konsekvenserne vil kunne mærkes i de kommende år.

Både den danske og andre landes regeringer har fundet den store værktøjskasse frem, iværksat initiativer og gennemført tiltag for at hjælpe befolkninger og erhvervsliv med at klare sig igennem krisen. Det gælder også på Danmarks vigtigste eksportmarkeder, hvor der er afsat store beløb for at holde hånden under økonomien i de påvirkede lande.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

“Der er afsat milliarder af kroner til at få gang i økonomien på vores vigtigste markeder i bl.a. Norden, USA og andre EU-lande. De midler kan også komme danske virksomheder, dansk eksport og danske arbejdspladser til gode, og det skal vi selvfølgelig sørge for at de gør. Derfor lancerer vi nu en ny, dedikeret Hjælpepakkeportal, som kan give danske virksomheder en samlet indgang til at navigere i de forskellige nationale hjælpepakker der måtte være relevante for netop dem og på netop deres marked.”

The Trade Council har lavet en COVID-19 Hjælpepakkeportal for at give danske virksomheder med aktiviteter i udlandet overblik over andre landes aktuelle støttetiltag og for at bistå dansk erhvervsliv med at afbøde de økonomiske skadevirkninger. Det er et element i en styrkelse af eksport- og investeringsfremmeindsatsen i den kommende tid.

Om den nye Hjælpepakkeportal bemærker udenrigsministeren:

“Det her er et vigtigt tiltag, som vil supplere den markante styrkelse af Udenrigsministeriets aktive eksport- og investeringsindsats, som vil blive søsat inden længe. I The Trade Council kender vi verden. Vi er lokalt og fysisk til stede internationalt og vi kender de markeder, beslutningstagere og forretningsnetværk som danske virksomheder er interesserede i. Det lokalkendskab er enormt vigtigt for at hjælpe danske virksomheder med at klare sig igennem krisen, og det samler vi nu og stiller til rådighed for alle danske virksomheder.”

Oplysningerne på Hjælpepakkeportalen omfatter bl.a. adgang til økonomisk støtte, muligheder for kompensation til lokale ansatte eller ændrede regler for betaling af skat og afgifter. Portalen vil blive udvidet og oplysninger opdateret ved nye virksomhedsrelevante tiltag.

Læs mere på COVID-19 Hjælpepakkeportal her:

https://thetradecouncil.dk/Hjaelpepakker-til-danske-eksport-virksomheder

Kontakt:

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
Tlf.: +45 61 97 92 47
@: pressevagten@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-covid-19-hjaelpepakkeportal-hjaelper-danske-eksportvirksomheder?releaseId=13592780

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu