PRM / Ny dansk app vil finde dig en parkingsplads

15. august 2018 09:44 | Af: Ritzau Info
 

Det danske startup weSwapp vil spare bilisters tid ved at matche brugere, der leder efter parkering med dem, som forlader en parkingsplads.

Pressemeddelelse fra Weswapp

Med flere biler og færre parkeringspladser spilder danskerne i højere og højere grad både tid og penge på at finde et sted at stille bilen. Det internationale konsulentfirma Frost & Sullivan anslog i 2015, at den gennemsnitlige københavnske bilist bruger 54 timer om året på at lede efter parkering. Netop det problem prøver det danske startup weSwapp at komme til livs med en ny app af samme navn. “Der bliver brugt alt for meget tid på at finde et sted at holde sin bil og de fleste bliver nødt til at parkere langt væk fra deres arbejde og hjem hver eneste dag”, udtaler Torben Schmock, der er en af stifterne af weSwapp.

Appen gør det muligt for bilister at melde, når de forlader deres plads, hvorefter de matches med andre brugere, der søger efter parkering. Søgeren bliver i appen navigeret hen til sin plads, der holdes af den anden bruger, som bliver betalt et lille beløb for ulejligheden. Det er en løsning, der ikke kun sparer frustration hos den enkelte, men en der, “…hjælper os allesammen. 30% af trafikken i storbyer bruges på at lede efter parkering og hvis vi kan sænke det tal, kan vi mindske trængslen på vejene, der ellers koster samfundet dyrt, både på pengepungen og CO2 regnskabet.”, mener Torben Schmock.

Den mission er blevet bemærket i branchen, hvor Semler Gruppen, der importerer Volkswagen, SEAT, ŠKODA og Audi i Danmark, nu tilbyder nu deres kunder adgang til weSwapp. Som ejer af en Volkswagen, SEAT ŠKODA eller Audi fra 2008 og frem vil man gennem smartphone og bil få direkte adgang til weSwapp via eksempelvis MinVolkswagen appen, som er gratis at få og bruge. Head of Marketing hos Semler Distribution, Michael Stein, er også glad for samarbejdet med weSwapp: “Vi glæder os over samarbejdet med weSwapp, så vi sammen kan gøre det enklere at finde en parkeringsplads”.

Der eksisterer flere apps, der forsøger at guide bilister hen mod ledig parkering, men Schmock mener, at weSwapp skiller sig markant ud. “Andre løsninger er baseret på statistikker og algoritmer, der giver alle parkeringssøgende en vis sandsynlighed for en plads. Vi matcher brugerne én til én, så man er sikker på, at være den eneste, der bliver tilbudt én specifik plads. Det mener vi gør vores løsning langt bedre”.

weSwapp kan allerede nu hentes gratis til iOS og Android.

Kontakt:

Mathias Høgh Titelbech, digital projektleder, 60 73 72 35, mathias@kvalifik.dk

Torben Schmock, bestyrelsesformand, 41 91 11 92, torbenschmock@hotmail.com

Leo Noer, CEO, 61 27 92 77

weSwapp blevet i juni 2017 stiftet af Leo Noer, Torben Schmock og Mikael Petersen. De var trætte af, at det var så svært at finde parkering i København og tænkte, at der måtte være en måde at folk indbyrdes kunne hjælpe hinanden. Hvis den stigende trend inden for deleøkonomiske services kunne hjælpe folk med at finde et sted at bo eller at få et lift, hvorfor skulle brugere ikke også kunne hjælpe hinanden med at finde parkering? Derfra gik de i gang med at udvikle weSwapp-appen, der nu står færdig og klar til brug af de danske bilister.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-dansk-app-vil-finde-dig-en-parkingsplads?releaseId=13328376

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu