PRM / Ny formand for Djøf Studerende

29. november 2018 09:23 | Af: Ritzau Info
 

De 23.000 medlemmer af Djøf Studerende har fået ny formand.

Pressemeddelelse fra Djøf

Valget er faldet på Lea Backes, 24 år. Hun er kandidatstuderende på CBS, hvor hun læser International Business & Politics.

– Der er et stærkt politisk fokus på uddannelse og uddannelsespolitik. Desværre virker det som om, at politikerne ikke helt har blik for de studerendes hverdag og trivsel. Studerende er i dag generelt meget kompetente og engagerede, men vi skal have mere fokus på betydningen af et godt studiemiljø. Vi ser alt for mange studerende, som har problemer med stress, siger Lea Backes.

Lea Backes ser også frem til, at Folketinget tager livtag med fremdriftsreformen, men er samtidig stærkt kritisk over for de fortsatte besparelser på uddannelserne:

– Det er kortsynet og går ud over kvaliteten i uddannelserne, når politikerne fortsætter med at tvinge uddannelserne til at spare 2 pct. om året. Det er helt ødelæggende for vores uddannelseskvalitet, og ikke mindst de muligheder, vi har for at få sparring med og feedback fra vores undervisere.

Uddannelseskvaliteten ligger derfor meget højt på Djøf Studerendes dagsorden, og Lea Backes understreger, at det er emne, der rækker langt ud over de studerende selv

– Det er vigtigt at se, at kvaliteten af vores uddannelser ikke kun angår os som studerende, men også er helt afgørende for de indsatser, vi fremover vil kunne yde som ansatte i virksomhederne eller den offentlige sektor. Og for vores virke som borgere i samfundet.

Netop forståelse af, at uddannelserne er en del af samfundet i bred forstand efterlyser Lea Backes også, når det kommer til den aktuelle politiske ønske om at begrænse antallet af internationale studerende:

– Vi oplever, at man skærer uddannelsespladser væk, fordi der er indskrevet for mange udenlandske studerende. Det virker som om, nogle politikere befinder sig i en glasklokke uden forbindelse med resten af verden.

– Som studerende vil vi gerne være en del af et internationalt studiemiljø, ligesom rigtig mange gerne vil læse et semester eller to på et udenlandsk universitet eller have et praktikophold i udlandet. Det globale udsyn er vigtigt – ikke kun for os som studerende, men for Danmark og dansk erhvervsliv, påpeger Lea Backes.

Lea Backes afløser Christian Nør-Larsen på formandsposten. Han er fratrådt efter at have afsluttet sin uddannelse.

Kontakt:

Lea Backes træffes for yderligere kommentarer på tlf. 30 64 46 09.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-formand-for-djof-studerende?releaseId=13564760

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu