ANNONCE

PRM / Ny frist for kvote 2: VIA er klar til at hjælpe ansøgere

13. marts 2020 11:30 | Af: Ritzau Info
 

Ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2 bliver udskudt med en uge. Det får dog ingen betydning for optaget af de omkring 50.000 uddannelsessøgende i kvote 2, lyder budskabet fra en af landets største uddannelsesinstitutioner.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Fristen for at søge optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2 bliver udskudt med en uge. Det sker ifølge uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) for at give mere tid til de omkring 50.000 ansøgere, der hvert år søger ind gennem kvote 2. Den nye ansøgningsfrist er nu i stedet den 22. marts klokken 12.00.

Ansøgningsfristen bliver udskudt, fordi Danmark står i en helt særlig situation med smitteudviklingen af COVID-19. Det er dog ikke noget, der bør give anledning til bekymring hos de uddannelsessøgende, lyder budskabet fra professionshøjskolen VIA University College, der er blandt landets største videregående uddannelsesinstitutioner.

“Vi får rigtigt mange henvendelser fra uddannelsessøgende i disse dage, som både ønsker vejledning om studievalg og optagelseskrav. Budskabet til alle, der måtte være bekymret for, hvad corona-situationen betyder for deres optag, er klart: Alt kører som normalt. Man har blot fået en ekstra uge at løbe på, hvis man ønsker at søge ind gennem kvote 2,” siger leder af optagelsescenteret ved VIA University College, Ninette Mogensen.

Hun understreger, at både optagelsesvejledningen og den faglige vejledning på alle 42 uddannelser kører som normalt og holder åbent for mail-, chat- og telefonvejledning helt frem til den 22. marts kl. 12.00.

Søg gerne ind i god tid
I kvote 2 vurderes ansøgerne på baggrund af deres samlede kvalifikationer . Det vil sige, at ansøgerne bliver vurderet bredt og ikke udelukkende på deres karaktergennemsnit. Det kan være erhvervserfaring, en motiveret ansøgning eller tidligere uddannelse, som man bliver bedt om at dokumentere i forbindelse med ansøgningen. Derfor kan det ifølge optagelseslederen være en god idé at søge i god tid.

De senere år har VIA set en tendens til, at de studerende søger ind tættere og tættere på ansøgningsfristen. Særligt de internationale ansøgere har en tendens til at søge i sidste øjeblik.

“Vi opfordrer selvfølgelig altid de studerende til at søge i så god tid som muligt. Men når det er sagt, så gør det ingen forskel overhovedet, om man søger inden søndag den 15. marts, eller om man venter med at søge inden den nye frist den 22. marts. Alle ansøgere bliver naturligvis behandlet på lige fod og ud fra de samme kriterier,” siger Ninette Mogensen.

Hun opfordrer de uddannelsessøgende til at holde sig orienteret på hjemmesider og kontakte optagelsesvejledningen på mail, chat eller telefon, hvis man er det mindste i tvivl.

“Vi sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning helt frem til den nye frist den 22. marts kl. 12.00. Der er ingen grund til at frygte, at corona-situationen ændrer noget ved optagelsen og studiestarten, så mit bedste råd til ansøgerne er egentligt bare at holde sig grundigt orienteret og søge ind som normalt,” siger Ninette Mogensen.

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 1 er fortsat den 5. juli 2020. Alle ansøgere i både kvote 1 og kvote 2 kan forvente svar på, hvorvidt de er blevet tilbudt optagelse den 28. juli 2020.

Kontaktoplysninger

Leder af optagelsescenteret på VIA University College
Ninette Mogensen
T: +45 87 55 43 27
E: nimo@via.dk

Studiechef på VIA University College
Helle Doktor Simonsen
T: +45 87 55 10 20
E: heds@via.dk

Journalist på VIA University College
Casper Grud Nielsen
T: +45 87 55 15 16
E: grud@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-frist-for-kvote-2-via-er-klar-til-at-hjaelpe-ansogere?releaseId=13589949

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu