ANNONCE

PRM / Ny indsats skal mindske Covid19-ledighed blandt akademikere i Furesø

4. december 2020 09:04 | Af: Ritzau Info
 

Som et nyt led i kampagnen “Furesø hjælper Furesø” går kommunen og erhvervsforeningerne nu sammen om en ny indsats, der skal matche jobsøgende akademikere med lokale virksomheder.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Nedlukningen af Danmark i forbindelse med Covid19-epidemien har medført en betydelig stigning i ledigheden på ca. 17 procent blandt akademikere i Furesø i perioden januar – maj 2020.

Derfor har Furesø Erhvervsforening og Furesø INDUSTRI i samarbejde med Jobcenter Furesø iværksat en kampagne, der skal bringe de nyledige akademikere nærmere beskæftigelse, og samtidig hjælpe lokale virksomheder med at løse mindre konsulentopgaver.

“Ideen med kampagnen er, at små og mellemstore virksomheder kan blive klogere på, hvordan akademikere kan bidrage i deres virksomheder. Det kan være en stor mundfuld at kaste sig ud i en ny ansættelse. I stedet kan man gøre sig erfaringer med at få hjælp til mindre, afsluttede opgaver,” siger Birgit Ritter, formand for Furesø Erhvervsforening.

Og det kan godt betale sig at ansætte en akademiker. Undersøgelser viser, at det har en positiv effekt på de små og mellemstore virksomheders vækst – både i omsætning og i antallet af medarbejdere samt virksomhedernes overlevelse – når de ansætter den første akademiker.

Godt samarbejde mellem erhvervsliv og jobcenter

Det er målet, at især de lokalt forankrede små og mellemstore virksomheder, som står overfor en udfordring eller har en konkret opgave, der skal løses, kan ansætte en ledig akademiker i en kortere periode, fx fire uger.

“Vi er en kommune med et højt uddannelsesniveau, og der er derfor også mange spændende profiler mellem vores ledige. De brænder efter at komme ud og bruge deres kompetencer. Virksomhederne kan for eksempel få hjælp til opgaver inden for økonomi, sociale medier, digitalisering, bæredygtighed eller noget helt andet”, siger Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

Mogens Brusgaard fra Furesø Industri opfordrer virksomhederne til at være opmærksomme på de muligheder, der er ved en korttidsansættelse.

“Vi håber, at mange virksomheder har lyst til at deltage og møde nogle af de ledige og få indblik i, hvordan akademikere kan bidrage i deres virksomhed. Jeg er rigtigt glad for, at vi har kunnet mødes om dette initiativ. Det vidner om en stor tillid mellem det lokale erhvervsliv og jobcentret”, siger han.

Fakta

  • I kampagnen ‘Furesø hjælper Furesø’ tilbyder virksomheder i Furesø gratis råd og vejledning til andre lokale virksomheder ramt af krisen. Med den seneste indsats er formålet at hjælpe beskæftigelsen i kommunen, samtidig med at virksomheder kan få hjælp til afgrænsede opgaver i en kortere perioder.
  • De kommende uger vil jobcentret promovere nogle af de forskellige ledige kandidater på LinkedIn, således at deres kompetencer synliggøres.

Kontakt:

Hasan Yilmaz, formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, medlem af Økonomiudvalget, hyi@furesoe.dk, tlf.: 2145 0704

Furesø Erhvervsforening, formand Birgit Ritter tlf.: 2310 0380, Birgit@Ritterhuset.dk

Furesø Industri, formand Mogens Brusgaard tlf.: 4070 1444, mbr@wexoe.dk

Flemming Sommer, Jobcenterchef, tlf.: 7216 4738

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-indsats-skal-mindske-covid19-ledighed-blandt-akademikere-i-fureso?releaseId=13605640

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu