ANNONCE

PRM / Ny legeplads klimasikrer vandboring i Gladsaxe

7. december 2020 07:01 | Af: Ritzau Info
 

Gladsaxe Kommune og Novafos benytter klimasikringen af en underjordisk vandboring til at anlægge en ny legeplads, som til gengæld giver børnene et sjovt og lærerigt legeunivers.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Novafos henter grundvand op til Søborg Vandværk under legepladsen ved Børnehuset Saxen. Men for at sikre vandboringen mod forurening på grund af ekstreme regnskyl, som følger med klimaforandringerne, skulle vandboringen løftes op på selve legepladsen. Klimasikringen har samtidig til formål at forbedre arbejdsmiljøet for Novafos’ medarbejdere, der skal tilse boringen.

Det fik Gladsaxe Kommune og Novafos til at gå sammen om at forny legepladsen med elementer, som giver børnene et sjovt og lærerigt legeunivers.

Fra underjordisk vandboring til ny legeplads

Den underjordiske vandboring er nu løftet op til legepladsen og overdækket af et teknikhus, som til gengæld er blevet en integreret del af en fornyet legeplads. Der er blandt andet etableret legehus, udkigspost, rutsjebane, vandelementer og mulighed for at lære om vandets vej fra grundvand til glas.

– Saxens nye legeplads er et godt eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan lave rekreative klimaløsninger, der både gavner vores børn og vandforsyning. Jeg håber, at børnene i Saxen bliver rigtig glade for en legeplads, som først og fremmest skaber helt nye legemuligheder og samtidig giver anledning til at lære lidt om, hvordan vi sikrer rent drikkevand, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Visionær klimasikring

Novafos er et fælles forsyningsselskab for ni kommuner, heriblandt Gladsaxe. Gladsaxe og Novafos er allerede kendte ude i verden for deres visionære klimasikring, og nu er de to så på banen igen med endnu en rekreativ løsning.

– Det var ikke umiddelbart et aktiv for Saxen, at vi skulle erstatte en nærmest usynlig boring under jorden med et teknikhus, men vi havde en bunden opgave i forhold til at sikre arbejdsmiljøet for vores teknikere. Vores løsning er ikke en hyldevare, og vi har været i gang med forberedelserne i mere end et år. Så vi er rigtig glade for at kunne konstatere, at det, der var en nødvendig ændring, har tilført legepladsen værdi, siger vicedirektør og vandchef i Novafos Bo Lindhardt.

Tidligere har Gladsaxe og Novafos markeret sig internationalt med deres visionære klimatilpasningsanlæg. I stedet for at gemme regnvand væk i rør under jorden, har de sammen skabt enestående rekreative områder til gavn for borgere og biodiversitet. Det har betydet, at Gladsaxe både i 2017 og 2019 blev fremhævet blandt verdens mest visionære inden for klimatilpasning i den såkaldte Cities 100-rapport. Først for de kombinerede forsinkelsesbassiner til leg og motion omkring Gladsaxe Stadion, og siden for den borgerskabte naturhave Kong Hans Have.

Gladsaxe har desuden nået en 40 procents CO2-reduktion sammenlignet med 2007, og kommunen er netop kommet med på listen over de 88 byer i verden, der gør mest for klimaet – for tredje gang i træk.

Kontakt:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Vicedirektør og vandchef i Novafos, Bo Lindhardt, mobil 26 31 85 73 eller mail bol@novafos.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-legeplads-klimasikrer-vandboring-i-gladsaxe?releaseId=13605683

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu