PRM / Ny lydteknologi puster nyt liv i skrinlagte høreapparater

25. september 2018 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Med ny teknologi kan høreklinikker nu lave nøjagtige målinger af, hvordan lyden opfører sig i det enkelte øre. Det giver maksimalt udbytte af den tilbageværende hørelse.

Pressemeddelelse fra Din Hørespecialist

Ifølge Høreforeningen lider mere end 800.000 danskere af hørenedsættelse, men selvom vi i Danmark er langt fremme med teknologiudviklingen på området, har kun 300.000 høreapparat. Butikskæden Din Hørespecialist har netop investeret i ny teknologi, så de – som den eneste landsdækkende kæde – kan lave en såkaldt Speech Mapping, der foretager konstante målinger af, hvordan lyden arter sig i det enkelte øre. Og i tråd med investeringerne i nyt måleudstyr har virksomheden udviklet et grundigt forløb, der skal sikre, at kunden får det maksimale ud af sin tilbageværende hørelse.

– Vi er i Danmark langt fremme med udviklingen af høreapparater, men før det kommer brugeren til gavn, kræver det grundig tilpasning. Udover at undersøge hørelsen og tilpasse høreapparatet tester vi også taleforståelsen, hvilket giver en optimal effekt på forskellige taleniveauer og i forskellige støjmiljøer. Uanset hvor præcist et høreapparat er indstillet, vil der altid være behov for eftersyn og vedligehold, og derfor har vi lavet et serviceforløb, hvor vi løbende opdaterer og justerer apparatet, så det altid passer til brugerens behov, forklarer Thomas Ochner, der er audiologisk direktør hos Din Hørespecialist.

Mange skuffeapparater

Ud af de i alt 300.000 høreapparatsbrugere oplever den landsdækkende hørespecialist, at mange slet ikke bruger deres apparat. Håbet er dog, at den nye teknologi og metode kan være med til at overbevise flere brugere om, at apparaterne faktisk kan skabe en mærkbar forskel.

– Vi møder ofte brugere, der har lagt høreapparatet i skuffen, fordi det ikke fungerer tilfredsstillende. For det meste kan vi konkludere, at det skyldes mangelfuld tilpasning og rådgivning. Det er ærgerligt, for selv med middelmådige høreapparater kan man opnå en mærkbart bedre hørelse, hvis der laves nøjagtige målinger og tilpasninger, siger Thomas Ochner.

Spring ventelisten over

De offentlige ventelister varierer meget, og på adskillige hospitaler går der over et år, før der er en ledig tid til høreprøve med henblik på høreapparat. Der gives imidlertid også offentligt tilskud til at blive behandlet på private høreklinikker.

– Heldigvis er der muligheder for at springe de lange ventelister over og få udleveret høreapparater hos private aktører, som helt eller delvist betales af det offentlige, fastslår Thomas Ochner.

Kontakt:

Olav Arnkjær
PR Consultant, Epicent PR
(+45) 78 70 09 21
oar@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-lydteknologi-puster-nyt-liv-i-skrinlagte-horeapparater?releaseId=13561093

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu