ANNONCE

PRM / Ny Opel Crossland: Alsidig og rummelig Opel er blevet endnu bedre

9. oktober 2020 11:32 | Af: Ritzau Info
 

Der kører i øjeblikket 4.858 Opel Crossland X på de danske veje og i salgsstatistikkerne, ligger den år til dato på en samlet sjetteplads i segmentet. Det er med andre ord en populær lille familiebil, der nu står foran et facelift.

Pressemeddelelse fra Opel Danmark

· Crossland får Opels nye ansigt, Opel Vizor
· Den alsidige Crossland: Skydesæder og op til 1.255 liter stort baggarum
· Opel ergonomi og komfort: Nye ergonomiske AGR-certificerede sæder
· Bedre køreegenskaber: Videreudvikling af chassis og styreegenskaber
· Vejgreb til enhver lejlighed: IntelliGrip adaptiv traction control nu også i Crossland
· Alle motorer lever op til de strikse Euro 6d emissionskrav
· Dansk introduktion i februar 2021

Opel Crossland X skifter ved faceliftet navn til bare at hedde Crossland og følger dermed linjen fra den nye Mokka. Den deler også den nye Opel Vizor front med Mokka og er den anden bil i Opels modelprogram, der får tilføjet Opels nye signatur-front.

Forenden på Crossland har ændret sig markant. Ud over en ny forkofanger, inspireret af den nye Mokka, rydder Opel Vizor visuelt op på fronten og samler lygter og grill i et vandret element, der trækker fronten ud mod bilens hjørner og gør den bredere at se på. Den sender en fin hilsen til den legendariske Opel Manta fra 70’erne og giver Opel Crossland et letgenkendeligt ansigt, som vil være at finde på alle Opel modeller fremadrettet. Bagpå er Crosslands baglygter blevet tonet mørkere og bagsmækken malet sort, så det sorte tag og bagsmæk flyder sammen visuelt og gør bilen lavere at se på. Kombinationen af den mørke bagrude, “Crossland” skrevet lige under bagruden og introduktionen af en ny bagkofanger, giver bagenden et nyt og friskt udtryk.

På trods af at være en lille og kompakt crossover med høj ind- og udstigning, er Crossland en ganske rummelig bil. I forhold til bilens længde, er kabine stor og i kombination med en oprejst sideposition, skaber det et meget rummeligt interiør. Kabinen er gjort fleksibel, så alle sæder kan skydes frem eller tilbage og prioritere enten benplads eller baggageplads. Bagsæderne, der opdelt i 60/40, kan skydes op til 150 millimeter og forøge baggagerummet fra 410 liter til klasseledende 520 liter. Lægges sæderne helt ned, er baggagerummets volumen 1.255 liter. Selvfølgelig fås Crossland også med Opels anderkendte AGR-certificerede ergonomiske forsæder (Aktion Gesunder Rücken e.V.).

Køredynamikken i Crossland har også fået sig en overhaling. Opels ingeniører har udviklet nye fjedre til McPherson forhjulsophænget og torsionsstangen på bagakslen. I kombination med et nyudviklet midterstykke på ratstammen, er præcisionen i styretøjet samt følingen ved neutral styring blevet forbedret og giver en god balance mellem komfort og dynamik.

Kunder har mulighed for at vælge mellem effektive benzin eller diesel motorer på hhv. 1.2 eller 1.5 liter. Alle motorer lever op til de strikse Euro 6d emissionskrav.

Petrol engines

1.2

1.2 Turbo

1.2 Turbo

1.2 Turbo

Max. Power (kW/hp) @ rpm

61/83

@ 5,750

81/110

@ 5,500

96/130

@ 5,500

96/130

@ 5,500

Max. Torque (Nm @ rpm)

118 @ 1,750

205 @ 1,750

230 @ 1,750

230 @ 1,750

Emissions

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Transmission

MT5

MT6

MT6

AT6

Preliminary NEDC[1]fuel consumption (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Combined

– CO2 g/km

5.6 – 5.4

4.2 – 4.1

4.7 – 4.6

107 – 106

5.9 – 5.8

4.2 – 4.1

4.8 – 4.7

109 – 108

5.7

4.2

4.8 – 4.7

109 – 107

5.9

4.5

5.0 – 4.9

113 – 112

Diesel engines

1.5 Diesel

1.5 Diesel

Max. Power (kW/hp) @ rpm

81/110

@ 3,500

88/120

@ 3,750

Max. Torque (Nm @ rpm)

250

@ 1,750

300

@ 1,750

Emissions

Euro 6d

Euro 6d

Transmission

MT6

AT6

Preliminary NEDC1 fuel consumption (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Combined

– CO2 g/km

4.8

3.7 – 3.6

3.6 – 3.5

94 – 93

4.4

3.8 – 3.7

3.9 – 3.8

103 – 101

1 The preliminary fuel consumption and CO2-emission data given have been determined according to WLTP test procedure methodology, and the relevant values are translated back into NEDC to allow the comparability with other vehicles, according to regulations R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 and R (EU) No. 2017/1151.

Den nye Crossland kommer med en stor palette af udstyrsmuligheder:

Opel InterlliGrip – Normal/ On-road, Snow, Mud, Sand eller ESP Off.

Front kollisionsalarm – aut. nødbremse og fodgængeralarm

Træthedsassistent

Blindvinkelalarm

Automatisk parkeringsassistent

180 grader panorama bakkamera

OpelConnect

Adaptive LED forlygter – m. kurvelys, automatisk nedblænding

Trådløs mobilopladning

Head Up display

Multimedia Navi Pro – 8″ skærm m. Apple CarPlay og Android Auto

Danske priser og udstyr er ikke tilgængelige endnu, hvorimod den danske introduktion er sat til februar 2021.

Kontakt:

Pressechef Jesper R. Hermann tlf.: 26240307 email: jeh@kwbruun.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-opel-crossland-alsidig-og-rummelig-opel-er-blevet-endnu-bedre?releaseId=13601805

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu