ANNONCE

PRM / Ny overenskomst på plads mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver

24. juni 2020 09:34 | Af: Ritzau Info
 

Der bliver mulighed for mere efteruddannelse og større fokus på trivsel for chauffører i transportbranchen med den nye overenskomst mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver, der netop er blevet vedtaget. Krifa er tilfredse med resultatet

Pressemeddelelse fra Krifa

I torsdags blev resultatet af forhandlingerne mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver (ITD-A) godkendt af begge organisationers bestyrelser, og en ny overenskomst er nu på plads. Overenskomsten træder i kraft den 1. juli 2020, og gælder for en 1-årig periode.

– Vi er godt tilfredse med årets forhandlinger, som blandt andet giver en uges ekstra efteruddannelse til chaufførerne, og det, vi tidligere kaldte feriefridage, hedder nu trivselsdage og er for alle medarbejdere uanset anciennitet, siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

Overenskomstfornyelsen betyder derudover 4,75 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Mindstelønnen stiger dermed til 151,50 kr./t, hvortil der lokalt vil aftales personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet mv.

Flere stærke elementer
Søren Fibiger Olesen fortæller, at overenskomstforhandlingerne i høj grad har bygget på god dialog mellem Krifa og ITD-A. Den nye godskørselslov har været et stort tema, men trivsel har også stået højt på dagsordenen.

– Jeg glæder mig i særlig grad over, at trivsel og mestring fylder så meget i fornyelsen af overenskomsten. Det er den eneste rigtige vej at gå, lyder det fra Krifa-formanden. Lønmodtagerorganisationen har haft overenskomst med ITD-A siden 2016.

Den nyforhandlede overenskomst giver bl.a. lønmodtagerne følgende:

  • Tre ugers ekstra forældreorlov med løn og dermed 16 uger i alt
  • Èn uges ekstra efteruddannelse og dermed to uger i alt
  • To ugers ekstra løn under sygdom og dermed 11 uger i alt
  • Ingen anciennitetskrav, så alle medarbejdere har ret til trivselsdage (tidl. feriefridage)

Derudover har parterne aftalt, at flere trivselsfremmende tiltag skal tilgodeses ved forhandlingerne i 2021.

Overenskomsten forventes at være tilgængelig online den 1. juli 2020.

Kontakt:

Formand Søren Fibiger Olesen tlf.: 25444008 email: sfo@krifa.dk

Pressekontakt Mette Christiansen tlf.: 28344319 email: mech@krifa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-overenskomst-pa-plads-mellem-krifa-og-itd-arbejdsgiver?releaseId=13595886

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu