PRM / Ny overenskomst sikrer lægesekretærer rigtig pæne lønstigninger

28. august 2018 11:23 | Af: Ritzau Info
 

Lægesekretærerne får i gennemsnit 2500 kr. mere om måneden i løn efter overenskomstforhandlingerne for 2018 faldt på plads sent i nat.

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

Sent natten til tirsdag blev De Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening, PLA, HK/Privat enige om en ny overenskomst for ca. 1.500 lægesekretærer, der hver eneste dag tager imod patienterne, koordinerer konsultationer og varetager regnskaber.

Med aftalen kan de overenskomstdækkede lægesekretærer blandt andet se frem til en gennemsnitlig lønstigning på 2.500 kr. om måneden inkl. pension i løbet af de tre år, aftalen løber. Samlet set er der tale om en lønstigning på 7,5 procent over perioden.

– Det er lykkedes at få en rigtig pæn lønstigning igennem, som kan mærkes, og det er vi rigtig glade for, siger Kim Jung Olsen, faglig chef i HK/Privat.

Samtidig får lægesekretærerne mulighed for at samle uddannelsesdage sammen over flere år til selvvalgt efteruddannelse, så de fremover kan holde op til 10 dages samlet. Arbejdsgiveren og medarbejderen kan fremover også aftale, at efteruddannelsesdage kan afholdes på forskud.

– Det er vigtigt, at vores medlemmer har mulighed for at holde sig opdateret på arbejdsmarkedet. Derfor giver det god mening for alle parter, at medarbejderne har mulighed for at samle efteruddannelsesdage sammen, siger Kim Jung Olsen.

Derudover kan lægesekretærerne efter aftale med deres chef fremover konvertere pension til ekstra seniordage. I de sidste fem år frem mod folkepensionsalderen bliver det muligt at tilkøbe op til 10 ekstra seniordage om året.

Overenskomsten skal nu til urafstemning blandt de medlemmer af HK/Privat, der er dækket af den.

Kontakt:

Kim Jung Olsen, faglig chef i HK/Privat, tlf. 29 47 93 40.

Troels Gadegaard Frølich, pressekonsulent i HK/Privat, tlf. 26 58 80 43.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-overenskomst-sikrer-laegesekretaerer-rigtig-paene-lonstigninger?releaseId=13418084

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu