ANNONCE

PRM / Ny overenskomstaftale sikrer lønhop til 4.000 tandklinikassistenter

5. marts 2020 16:26 | Af: Ritzau Info
 

HK Privat og Tandlægeforeningen er blevet enige om en ny 3-årig overenskomst, der sikrer landets privatansatte tandklinikassistenter en markant lønstigning, flere penge indsat på fritvalgskontoen og bedre muligheder for efteruddannelse.

Pressemeddelelse fra HK Privat

I dag skrev parterne under på en ny aftale, som blandt andet i perioden sikrer en automatisk stigning i minimumslønnen på mindst 1.421 kroner om måneden for alle privatansatte tandklinikassistenter. Og det glæder Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat, som også peger på bedre muligheder for uddannelses- og kompetenceudvikling.

“Vi er særligt glade for et pænt lønløft, og at vi nu sammen med arbejdsgiverne sætter gang i mulighederne for, at efteruddannelse bliver brugt i højere grad end nu. Løn og uddannelse var overskriften for os, da vi gik ind til forhandlingerne, fordi klinikassistenterne tørster efter begge dele,” siger hun.

HK Privat-næstformanden henviser til, at der på uddannelsesfronten er nedsat et hurtigarbejdende udvalg for bedre kompetenceudvikling, som skal sikre effektiv anvendelse af den såkaldte motivationskonto, som tandklinikassistenterne kan bruge til videreuddannelse.

Forbedringerne i den nye overenskomst minder derudover i høj grad om industriforliget, som blev indgået d. 9. februar. Eksempelvis stiger fritvalgskontoen fra 4 til 7 procent i aftaleperioden. Beløbet kommer oveni lønnen og kan veksles til kontanter eller bruges til at købe seniorfridage, børneomsorgsdage, indbetaling til pensionsordning. Og som noget helt nyt kan man som forældre bruge af kontoen til at afholde barns 2. hele sygedag samt lægebesøg med børn.

Udover forbedringer på fritvalgskontoen er der til nybagte forældre nu også yderligere 3 ugers betalt barsel til den forælder, der ikke afholder barselsorlov. Det betyder, at overenskomsten i alt øremærker 8 ugers betalt barsel til faren eller den anden forælder

“Samlet set er vi godt tilfredse med, at aftalen alene i kroner og ører giver den enkelte tandklinikassistent et stort løft. 3 procent mere på fritvalgskontoen plus pæne lønstigninger er noget, der kan mærkes, og som har været højt på dagsordenen hos os i HK Privat i mange år. Netop fordi at tandklinikassistenterne har haltet bagefter på lønnen sammenlignet med andre grupper,” påpeger Anja C. Jensen.

Hun understreger, at for tandklinikassistenterne gælder det stadig, at der udover disse centralt aftalte forbedringer, er årlige lokale lønforhandlinger, hvor den enkelte tandklinikassistent selv kan forhandle endnu mere hjem i lønningsposen.

Det indeholder den nye overenskomst:

  • Automatisk lønstigning til alle på minimum 1.421 kr. om måneden over 3 år, der ikke modregnes i den årlige lønforhandling. Det præciseres i aftalen, at anciennitet også er et vigtigt parameter for at hæve lønnen i forbindelse med den årlige lønforhandling.
  • Fritvalgsordningen stiger fra 4 til 7 procent med fortsat mulighed for at anvende ordningen fleksibelt til pension, udbetaling, børns sygdom, eller køb af ekstra fridage, såfremt man er enig med tandlægen.
  • Barselordningen forbedres med 3 ugers ekstra betalt barsel til den anden forældre, så overenskomsten nu øremærker 8 ugers barsel til den anden forælder med fuld løn.
  • Ekstraordinært fokus på kompetenceudvikling og anvendelse af motivationskontoen til videreuddannelsesmuligheder.
  • Ret til ikke opbrugt uddannelse efter fratrædelse
  • Arbejdsmiljø-repræsentanter har ret til deltagelse i HK-kurser.

Kontakt:

Anja C. Jensen, næstformand for HK Privat, tlf. 6018 3331, anja.c.jensen@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-overenskomstaftale-sikrer-lonhop-til-4000-tandklinikassistenter?releaseId=13589374

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu