PRM / Ny portal skal øge viden om verdensmålene

8. juni 2018 16:37 | Af: Ritzau Info
 

Verdens Bedste Nyheder skal stå bag en ny digital portal, der skal følge Danmarks vej mod opfyldelse af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Portalen vil udgive danske verdensmålsnyheder, guide og inspirere borgere, virksomheder, foreningsliv og politikere til viden om verdensmålene og man skal løbende kunne følge fremskridtene i Danmarks implementering af verdensmålene frem mod 2030.

“Med Verdensmålene har vi sat en historisk ambition om at afskaffe fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden. Men hvis det skal lykkes at indfri målene, så er det vigtigt, at danskernes kendskab til målene øges. Med den nye digitale portal fra Verdens Bedste Nyheder er vi et skridt længere på vejen, for at bringe verdensmålene endnu tættere på danskerne. Vi skal selv walk-the-talk, og alle skal hjælpe til, hvis det skal lykkes,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Verdens Bedste Nyheder får et tilskud på 1,2 millioner kroner i 2018 og yderligere 1 million kroner årligt fra 2019-2022 til udvikling og drift af portalen.

“Vi glæder os rigtig meget til at samle og udvikle denne vigtige verdensmålsportal. Vi vil gøre den nemt for alle danskere at orientere sig i og få kendskab til Verdensmålene og håber med portalen at kunne inspirere til handling lokalt, kommunalt og nationalt,” siger Verdens Bedste Nyheders direktør, Thomas Ravn-Pedersen.”

Portalen udvikles i samarbejde med skaberen af det globale design bag verdensmålene, svenske Jakob Trollbäck og hans firma The New Division.

For yderligere oplysninger kontakt:

Thomas Ravn-Pedersen, direktør, Verdens Bedste Nyheder, tlf.: 29414603

Kontakt:

Presserådgiver Karen Clement tlf.: +4522610968 email: karcle@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-portal-skal-oge-viden-om-verdensmalene?releaseId=13021305

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu