PRM / Ny professor i plantepatologi

28. juni 2018 13:58 | Af: Ritzau Info
 

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet har ansat den 55-årige seniorforsker og sektionsleder Mogens Nicolaisen som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi med virkning fra 1. juni 2018.

Hans fokus især er på de mikroorganismer, der kan være skadelige for planter. En praksisnær tilgang og stærke kompetencer inden for plantepatologi kommer i særdeleshed i spil i forbindelse med betjening af myndighederne, som er en af Mogens Nicolaisens kerneområder. På vegne af myndighederne har han fingeren på pulsen hvad angår karantæneskadegørere, herunder forståelse af deres smitteveje og vurdering af risikoen for smitte og spredning.

Et relativt nyt forskningsområde, som Mogens Nicolaisen ser store perspektiver i, er at lave genetiske fingeraftryk af “det hele” på én gang ved hjælp af teknologi, der kan identificere DNA fra en blanding af organismer. Det er den såkaldte metabarcoding.

Han forudser, at man ved at arbejde ud fra denne koncept kan udvikle en langt bedre forståelse for blandt andet plantesygdomme, jordsundhed, betydningen af gode sædskifter, sanerende afgrøder, planteernæring og jordstrukturer.

Læs mere her

Kontakt:

Professor Mogens Nicolaisen
Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Email: mn@agro.au.dk
Telefon: 8715 8137

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-professor-i-plantepatologi?releaseId=13140723

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu