ANNONCE

PRM / Ny pulje til kultur og fritid i Furesø

3. december 2020 14:15 | Af: Ritzau Info
 

Udvalg for kultur, fritid og idræt i Furesø frigør 200.000 kr. til en pulje, der kan søges af borgere og foreninger, der arrangerer kultur- og fritidsaktiviteter. Deadline for ansøgningen er den 1. februar 2021.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

En ny pulje skal være med til at understøtte de fire fokusområder i kultur-, fritids- og idrætspolitikken “Vores Furesø”, der blev vedtaget i 2019.

Fokusområderne er i direkte forlængelse af de fire indsatsområder: 1) Furesø skal være et godt sted at vokse op; 2) frivillighed og nye aktiviteter; 3) stærke fællesskaber og livskvalitet; samt 4) oplevelser, udsyn og sammenhængskraft. Derudover skal puljen rettes mod nye aktiviteter og projekter, der ikke er afprøvet før.

Ønske om at midler fulgte med ny kultur- og fritidspolitik

Det samlede Udvalg for kultur, fritid og idræt besluttede allerede i 2019 i forbindelse med udviklingen af politikken #VoresFuresø at se på muligheder for at finde midler til kulturprojekter og andre projekter, som kunne søges direkte af borgerne.

Det blev meget tydeligt for os, da vi udviklede politikken, at der var et stort ønske om, at der fulgte søgbare midler med en ny politik. Den mulighed har vi nu etableret, fortæller Tine Hessner (R) og Muhammed Bektas (S). De er hhv. formand og næstformand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

Pulje vil understøtte aktiviteter

Furesø Kommune er i en undersøgelse af magasinet Danske Kommuner blevet kåret som den førende kommune i landet, når det gælder kultur- og fritidsaktiviteter. Med den nye pulje har Furesø Kommune nu det bedste afsæt for at understøtte aktiviteter skabt af de engagerede brugere, der i høj grad er årsagen til den flotte placering.

“Kåringen som førende kultur- og fritidskommune kan vi i høj grad takke vores aktive borgere og foreninger for. Men det frivillige initiativ og opfindsomheden skal også næres og anerkendes. Vi ved, at disse puljemidler er efterspurgt – og vi vil ikke lægge for stærke begrænsninger på hverken målgrupper eller vægtning af, om det er kultur, idræt eller andre initiativer, der søges til. Vores opgave som politikere og forvaltning er at gøre det let for aktørerne at føre deres gode ideer ud i livet, og vi glæder os alle til at se ansøgningerne. Det sværeste dilemma bliver nok, at der kommer mange af dem. Men den underskov af ideer vil vi også gerne have øje på. Samlet set glæder vi os meget”, siger Tine Hessner (R), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

“Under Coronakrisen har vi set, hvor opfindsomme folk er, når det handler om at skabe oplevelser og aktiviteter for andre og samtidig overholde restriktionerne. Nedlukningen har også mindet os om, hvor vigtigt kultur- og idrætslivet er for vores trivsel og livskvalitet. Vi håber snart, vi kan gå lysere tider i møde, men vi skal huske opfindsomheden og fællesskabets betydning, siger Muhammed Bektas (S), næstformand for Udvalg for kultur og fritid.

Om puljen for Vores Furesø

Puljen for ‘Vores Furesø’ er for dig, der enten som borger eller forening planlægger nye aktiviteter på kultur- og idrætsområdet for borgere i Furesø Kommune. Der kan søges op til 25.000 kr., og fristen for ansøgning er den 1. februar 2021.

Find ansøgningsskema og læs mere om puljen og politikken ‘Vores Furesø’ på www.furesoe.dk/puljenforvoresfuresø eller skriv til kultur@furesoe.dk.

Kontakt:

Tine Hessner (R), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. +4541196041
Muhammed Bektas (S), næstformand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. +4542675512.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-pulje-til-kultur-og-fritid-i-fureso?releaseId=13605417

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu