ANNONCE

PRM / Ny rekord: 37 % flere katte på Dyrenes Beskyttelses internat på Falster i 2019

23. februar 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Med en stigning på 37 pct. i forhold til 2018 har Dyrenes Beskyttelses internat på Falster aldrig nogensinde før, modtaget så mange katte som sidste år. 2019 blev således rekordår for antallet af svigtede katte, men også et år med en masse støtte fra lokalmiljøet.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse står for at håndtere to ud af tre internatkatte i Danmark, og 2019 har været et hektisk år for dyrevelfærdsorganisationens internat på Falster. Internatet modtog i alt 617 ejerløse katte og killinger, hvilket var en stigning på hele 37 pct. sammenlignet med året før.

“Vi havde vanvittigt travlt i 2019 og vi har aldrig haft så mange katte som sidste år. Heldigvis havde vi lige fået lavet en ny sommerstald, så vi havde den ekstra plads til de mange katte og killinger vi modtog”, fortæller Jens Petersen, internatsleder på Falsters Internat.

God opbakning fra lokalmiljøet

Selvom internatet modtog 37 pct. flere katte og killinger end normalt, så oplevede de alligevel en helt enorm opbakning fra lokalmiljøet. Omkring nytår var stort set alle katte adopteret, både killingerne og de ældre katte. Og netop lokalmiljøets bevidsthed omkring muligheden for, at adoptere kat ved Falsters Internat, gør at internatet faktisk kan hjælpe andre internater.

“I starten af januar var vi oppe og hente 32 katte på Roskilde Internat, og det er jo dejligt at kunne hjælpe hinanden, særligt når der er tale om så mange katte og killinger som der var i 2019”, afslutter Jens Petersen, Internatsleder på Falsters Internat.

Falsters Internat løb ekstra hurtigt i 2019, men fik de heldigvis hjælp til at kunne håndtere særligt de mange killinger. 25 frivillige plejefamilier tog i alt 180 katte og killinger i pleje. Netop denne kæmpe støtte fra frivillige kræfter, har gjort det muligt at hjælpe de mange katte og killinger.

[FAKTA] Kattemanifest for bedre velfærd

Det anslås, at omkring 650.000 katte holdes som kæledyr herhjemme. Hertil kommer et ukendt antal ejerløse katte. Men velfærden halter for kattene. Hvert år overlades flere tusinde til deres egen skæbne. Katte løber bort, og bliver aldrig genforenet med deres ejer. De bliver syge, og der er ikke nogen til at tage sig af dem.

Siden midten af december har borgere, virksomheder og organisationer kunne bakke op om et kattemanifest, der kalder på bedre velfærd for Danmarks katte. Det har omkring 36000 borgere og 160 organisationer og virksomheder allerede gjort.

Læs manifestet og skriv under på www.kattelovnu.dk

Kontakt:

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-rekord-37-flere-katte-pa-dyrenes-beskyttelses-internat-pa-falster-i-2019?releaseId=13588572

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu