ANNONCE

PRM / Ny rekord: 40 % flere katte på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland

23. februar 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Med en stigning på 40 pct. i forhold til 2018 har Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland ikke tidligere modtaget så mange katte som sidste år. 2019 blev dermed rekordår for antallet af svigtede katte i Nordjylland.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse står for at håndtere to ud af tre internatkatte i Danmark, og 2019 har været et hektisk år for dyrevelfærdsorganisationens internat i Nordjylland. Internatet modtog i alt 967 ejerløse katte og killinger, hvilket var en stigning på hele 40 pct. sammenlignet med året før.

“2019 var et vanvittigt år for os. Da der var mest travlt, fik vi dagligt kuld med killinger ind til internatet. Og sæsonen er bare fortsat. Normalt har vi ikke killinger fra november til maj men i år har vi haft killinger lige indtil nu. Vi fik de sidste tilbage til internatet fra plejefamilien i sidste uge”, fortæller Nicoline Kolind, souschef ved Nordjyllands Internat.

De mange katte, som internatet modtog sidste år, har derfor sat spor ind i 2020. Det er først nu, at internatet er ved at være tømt for katte. Internatet når derfor knap at puste ud, før 2020s mange katte begynder at komme ind.

Frygter endnu en sæson med mange katte

“Vi er bange for, at sæsonen frem over aldrig vil stoppe. Vi har allerede set de første drægtige katte, hvilket er en hel måned tidligere end vi normalt ser dem. Vi har også først nu kunne åbne for, at private kan indlevere deres katte, hvilket vi normalt gør allerede i november. Alt tegner på, at travlheden fortsætter”, afslutter Nicoline Kolind.

Selvom internatet løb ekstra hurtigt i 2019, så fik de hjælp for at kunne håndtere særligt de mange killinger. 82 frivillige plejefamilier tog i alt 315 katte og killinger i pleje. Netop denne kæmpe støtte fra frivillige kræfter har gjort det muligt at hjælpe de mange katte og killinger.

[FAKTA] Kattemanifest for bedre velfærd

Det anslås, at omkring 650.000 katte holdes som kæledyr herhjemme. Hertil kommer et ukendt antal ejerløse katte. Men velfærden halter for kattene. Hvert år overlades flere tusinde til deres egen skæbne. Katte løber bort, og bliver aldrig genforenet med deres ejer. De bliver syge, og der er ikke nogen til at tage sig af dem.

Siden midten af december har borgere, virksomheder og organisationer kunne bakke op om et kattemanifest, der kalder på bedre velfærd for Danmarks katte. Det har omkring 36000 borgere og 160 organisationer og virksomheder allerede gjort.

Læs manifestet og skriv under på www.kattelovnu.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-rekord-40-flere-katte-pa-dyrenes-beskyttelses-internat-i-nordjylland?releaseId=13588589

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu