PRM / Ny skybrudsplan til København: Climathon sætter spot på Københavns klimaudfordringer

25. oktober 2018 12:57 | Af: Ritzau Info
 

København er blandt mere end 100 byer fra hele verden, der i morgen den 26. oktober går sammen om at tage fat på klimaændringer som en del af årest Climathon. Climathon er et 24-timers hackathon, der forener studerende, iværksættere, skarpe hjerner, tekniske eksperter og app-udviklere i målet om at tackle lokale klimaudfordringer.

Pressemeddelelse fra Climate-KIC

En række byer over hele verden har valgt at give fuldt fokus til at finde løsninger på klimaudfordringer og søge hjælp fra offentligheden. I København skal der skabes en skybrudsplan, som kan inddrage et stort grønt område ved Grønningen. Målet er at få så mange gode løsninger på bordet som muligt, og til sidst kåres en vinder af et panel af lokale beslutningstagere. Det hele vil ske på et 24-timers hackathon, der finder sted samtidigt i større byer rundt om i verden. I Skandinavien er det København, Aarhus, Lund, Grimstad, Trondheim og Helsinki.

Climathon, der havde sin første hackathon i løbet af de historiske COP21-forhandlinger i Paris, er siden vokset til at være den største internationale klimaforandrings-hackathon i verdenshistorien. I 2017 var over 100 byer i 44 lande på 6 kontinenter vært for et Climathon. Byer bidrager med over 70 procent af den globale kulstofudledning og vokser hurtigt. 70 procent af verdens befolkning forventes at bo i byer inden 2050.

Løsninger udviklet i tidligere år har inkluderet en transportapp, der tildeler borgernes rabatter i lokale butikker baseret på de CO2-besparelser, deres valg af transportmiddel giver. Og bæredygtige dræningssystemer der skal afværge oversvømmelser i Manchester.

– I Københavns Kommune har vi siden 2011 arbejdet med den kæmpe udfordring, det er at tilpasse byen til fremtidens klima, som for København især betyder, at vi skal kunne håndtere meget mere regnvand. Vores tilgang til denne udfordring er, at det ikke kun skal ses som et problem, men som en mulighed for at udvikle byen med nye grønne tiltag, der skal håndtere regnvandet uden om kloakken, så løsningerne ikke “kun” er løsninger, der kan håndtere regnvand, men også løsninger, der er med til at udvikle byen og skabe nye grønne rekreative byrum med en funktion, når det ikke regner, siger Jan Rasmussen, der er projektchef i Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning. Han fortsætter:

– Vi har ikke opfundet alle svarene på de udfordringer. Derfor vil vi meget gerne høre, hvordan andre forestiller sig, at sådan en udfordring kan løses. Afholdelse af Climathon er en fantastisk mulighed for at bringe nye ideer i spil i, hvad der ikke bare er en udfordring for København, men også en global udfordring, siger Jan Rasmussen.


Jury i København:

Magnus Schulz, SDG Ambassador

Martin Reinhold, COWI

Francesco Rosati, DTU Management Engineering

Ann Lilja (Climate change Adaption), KK

Rosalina M Wenningsted-Torgard (Climate change Adaption), KK

Marco Carreira Silva, Climate-KIC


Hvem kan deltage

· Iværksættere

· Studerende

· Udviklere

· Innovatører

· Politiske beslutningstagere

· Fagfolk

· Andre borgere interesseret i emnet

· Skolestuderende (Young Climathon)

Kontakt:

Else Marie Kahr Thomsen
Project Manager, Epicent PR
(+45) 78 70 09 25 / (+45) 26 84 61 99
eth@epicent.dk

Vincent Oriot
Talsmand, Climathon
(+33) 663970406

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-skybrudsplan-til-kobenhavn-climathon-saetter-spot-pa-kobenhavns-klimaudfordringer?releaseId=13562971

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu