ANNONCE

PRM / Ny teknologi baner vej for verdens første høreapparat, der ikke lyder som et høreapparat

10. juni 2020 08:30 | Af: Ritzau Info
 

Teknologien i nyt høreapparat fjerner lydens forsinkelse og dermed den kunstige, metalliske lyd, som mange brugere forbinder med høreapparater. Apparatet introduceres eksklusivt af Din Hørespecialist, som nu kan finjustere dit apparat, mens du er hjemme.

Pressemeddelelse fra Din Hørespecialist

I årtier har brugere af høreapparater været nødt til at acceptere, at uanset hvor godt et høreapparat er, vil det altid lyde som et høreapparat. Din Hørespecialist er blevet eksklusivt udvalgt af danske WIDEX til at introducere den nye MOMENT-serie med markedets mindste genopladelige høreapparat, så det ugentlige skift af batterier hører fortiden til. Lydforsinkelsen er 10-12 gange mindre i forhold til de bedste produkter på markedet, og dermed kan man for første gang nogensinde komme den kunstige, metalliske lyd, som mange brugere ellers oplever, til livs. Dermed kan mange af de ca. 300.000 høreapparatbrugere i Danmark se frem til høreapparater, der lyder mærkbart mere naturligt og er nemmere at anvende i hverdagen.

– Mange brugere erfarer, at lyden i et høreapparat ikke føles så naturlig og nuanceret, som de husker fra tiden, før høretabet påvirkede deres oplevelse af verden, og hvis lyden føles kunstig, kan det være anstrengende at vænne sig til et høreapparat. Med WIDEX MOMENT er det efter min mening lykkedes at lave den mindst forvrængede lyd, et høreapparat nogensinde har leveret, siger Thomas Ochner, der er audiologisk direktør hos Din Hørespecialist.

Hurtigste lydbehandling skaber den mest naturlige lytteoplevelse

Normalt skaber forsinkelser af lydsignaler i høreapparatet en forvrængning, der opleves som en kunstig og metallisk lyd. Den nye teknologi, der gør det muligt at eliminere denne mislyd, hedder ZeroDelay og er udviklet af WIDEX selv. Den nye teknologi reducerer behandlingsforsinkelsen mellem mikrofon og højttaler til under 0,5 millisekunder, hvilket er 10-12 gange mindre end det de hidtil bedste høreapparater har kunnet levere.

– Vi har designet en ultrahurtig signalvej, så lyden kan bevæge sig hurtigst muligt igennem apparatet. Det er lykkedes fordi, at vi som altid selv har udviklet vores egne microchips, og hver gang vi har lavet nye apparater, er designet blevet mere effektivt. Widex har en stolt tradition i altid at følge den naturlige, perfekte lyd, og det er den arv, vi har bygget videre på med MOMENT, forklarer Nikolaj Skovsted Kristensen, der er Brand Manager hos WIDEX.

Ny service fremskyndes af COVID-19

I samme ombæring som introduktionen af det nye høreapparat har Din Hørespecialist som følge af coronavirussen fremskyndet lanceringen af Remote Care – en ny service, der giver brugeren mulighed for at få finjustereret sit høreapparat direkte hjemmefra af Din Hørespecialist.

– Remote Care giver brugerne en ny service, hvor de kan sidde derhjemme i deres egne omgivelser med smartphone eller tablet, mens Din Hørespecialist finjusterer høreapparatet præcist efter brugerens behov og hverdagssituationer. Den nye teknik har været i støbeskeen gennem længere tid, og vi har nu fremrykket lanceringen, så brugerne nemt kan få hjælp hjemmefra, hvis lyden i høreapparatet driller. Vi vil naturligvis også gerne se brugerne i klinikken, siger Thomas Ochner.

Kontakt:

Kristoffer Drachmann
Marketingchef, Din Hørespecialist
(+45) 21 70 67 08
kdr@dinhs.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-teknologi-baner-vej-for-verdens-forste-horeapparat-der-ikke-lyder-som-et-horeapparat?releaseId=13594818

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu