PRM / Ny teknologi får pengene til at flyde ind hos håndværksvirksomheder

20. marts 2018 10:23 | Af: Ritzau Info
 

Intelligente betalingsterminaler gør det muligt for erhvervsdrivende at modtage betaling med det samme. Brancheforening forudser en likviditetsstigning for smv’er, hvilket virksomheden Quooker kan skrive under på.

Pressemeddelelse fra GoAppified

Det vurderes, at omkring en til tre procent af små og mellemstore virksomheders totale faktureringsbeløb aldrig bliver betalt. Der er derfor mange tusinde kroner at hente for selv mindre erhvervsdrivende. Desværre har mange håndværksvirksomheder også erfaret, at det ofte er lettere sagt end gjort at kradse de skyldige beløb ind, og ofte må de kapitulere til dårlige betalere og faktureringsfejl.

Men nu er der teknologisk førstehjælp på vej til håndværksvirksomhedernes likviditet. Betalingsterminaler bliver konstant mere intelligente, og i dag kan betalingsterminalen integreres med virksomhedens regnskabssystem, så kontering, bogføring og afregning sker i én og samme transaktion. Eller sagt med andre ord. En virksomheds montør kan både installere produktet, modtage betaling og afslutte faktureringen ude hos kunden. Det letter administrationen, minimerer risikoen og øger likviditeten for håndværkere og andre virksomheder, der udfører arbejde hjemme hos kunden. Brancheforeningen Dansk Håndværk ser positivt på udviklingen:

– Hvis håndværksvirksomheder får betaling med det samme, ville det betyde en klar forbedring af deres likviditet. Både på grund af færre overskridelser af betalingsfristen, og fordi håndværksvirksomhederne i højere grad vil fakturere for alt udført arbejde og materialer. De fleste af vores håndværksmestre bruger allerede avancerede regnskabssystemer, og en integration med den nye type betalingssystem ville være en klar administrativ lettelse – og al lettelse af det administrative arbejde er god forretning, mener Poul Bavngaard, kommunikationschef i Dansk Håndværk.

Kan spare lønninger

Iværksættervirksomheden GoAppified er en ny betalingsudbyder, der er kommet på markedet med nogle utraditionelle løsninger i kølvandet på NETS’ monopolstop. GoAppified har egne betalingsterminaler med indbygget mobilbetaling og står nu klar med en portabel betalingsløsning. Det betyder, at man kun skal have en terminal med, der fungerer både som ordretablet og betalingsterminal og kan integreres med de mest anvendte regnskabssystemer.

– Unødvendigt mange mennesker arbejder med bogføring i de danske virksomheder og mange kæmper dagligt med at skaffe det nødvendige fakturagrundlag fra deres egne medarbejdere. De afstemmer indbetalinger og sørger for at rykke kunderne for ubetalte regninger. En stor del af denne tid og jobs kan spares væk med den nye teknologi, fordi alt vil foregå automatisk i skyen, så snart kunden kører kortet igennem betalingsterminalen. Særligt de små håndværksmestre bruger for meget tid på fakturagrundlag, regnskabsprogrammer og dårlige betalere, fortæller Søren Jensen, direktør i GoAppified.

Teknikeren bogfører hos kunden

Den danske virksomhed Quooker Skandinavien, der er eneforhandler af vandhaner med kogende vand, har valgt GoAppified som samarbejdspartner på betalingsløsninger i Danmark, Norge og Sverige. På samme måde som håndværkere udfører virksomhedens teknikere mange servicebesøg ude ved kunderne, og med de nye betalingsterminaler fra GoAppified kan fagfolkene afslutte besøget med fakturering og betaling, der gennemføres med det samme.

– Alle vores teknikere vil i fremtiden have en ny betalingsterminal med fra GoAppified, der også fungerer som en tablet med en app til vores ordresystem, hvorfra varerne plukkes. Teknikeren noterer det udførte arbejde og swiper herefter til venstre, og så bliver tabletten til en betalingsterminal, hvor kunden nu kan betale med det samme for det udførte arbejde. Via et par API-nøgler bliver der automatisk givet besked til vores regnskabsprogram om, at fakturaen er betalt, og den bliver samtidigt konteret og bogført korrekt. Herefter autosender systemet en mail til kunden med kopi af fakturaen. Det ny system kommer til at forbedre vores likviditet markant, forklarer Niclas Correll, der er business developer i Quooker Skandinavien.

Kontakt:

Søren Jensen
CEO, GoAppified
(+45) 40 99 69 01
soje@goappified.com

Niclas Correll
Business developer, Quooker Skandinavien
(+45) 40 61 55 17
niclas@quooker.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12480678

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu