PRM / Ny undersøgelse: Danskerne er Nordens mest støvsugerglade

12. juni 2018 07:01 | Af: Ritzau Info
 

Dyson har sammen med analyseinstituttet GFK gennemført en undersøgelse af, hvordan vi støvsuger i Norden. 2054 respondenter i Danmark, Sverige, Norge og Finland har deltaget i undersøgelsen, som både kortlægger vores nuværende – og fremtidige – støvsugervaner.

Pressemeddelelse fra Dyson

Danskerne er det folkefærd i Norden, der svinger støvsugeren oftest. 78 procent af os finder støvsugeren frem én gang om ugen eller oftere, mens vores broderfolk er lidt mere dovne. Blot 67 procent af finnerne er lige så flittige, mens svenskerne og nordmændene ligger på 72 og 69 procent.

Vores flittighed skyldes ikke, at vi er vilde med at støvsuge – tværtimod. Kun hver femte af os griber støvsugeren af lyst. Når vi støvsuger, er det fordi, vi gerne vil have, at vores hjem tager sig pænt ud. Eftersom støvsugning ikke er en yndlingsbeskæftigelse, har flertallet i både Danmark, Norge og Finland dog indarbejdet en rutine, der sikrer, at støvsugeren bruges regelmæssigt. Kun svenskerne skiller sig ud: de støvsuger nemlig først, når hjemmet er beskidt.

Ledningsfri støvsugere i fremmarch

Den traditionelle posestøvsuger med ledning er meget udbredt i Norden, men her er der ved at ske en ændring. Flere og flere producenter er på markedet med ledningsfri støvsugere, og de bliver mere og mere populære. 2.4 millioner husstande planlægger således at købe en ledningsfri støvsuger, når deres eksisterende model skal udskiftes.

Danskerne er de mest traditionsbundne. I Danmark har 79 procent en traditionel posestøvsuger, mens det kun gælder for 61 procent af finnerne. Til gengæld er vi dem, der er hurtigst til at tage de nye ledningsfri støvsugere til os. 35 procent er klar til at købe en inden for de næste et til to år.

Støvsugerposen skiftes alt for sjældent

De ledningsfri støvsugere adskiller sig væsentligt fra almindelige støvsugere. Ud over at være batteridrevne, er de poseløse og opsamler støv og snavs i en beholder. Blandt deltagerne i undersøgelsen anføres netop beholderen som en kilde til bekymring, fordi den skal tømmes ofte. Men det er måske ikke nogen dårlig egenskab. Undersøgelsen afslører nemlig, at rigtig mange ikke får skiftet støvsugerposerne i tide. I Danmark skifter hele 38 procent således støvsugerpose hver anden eller tredje måned, hvilket både er uhygiejnisk og nedsætter støvsugerens sugeevne.

Udviklingen peger altså i retning mod flere og flere støvsugere uden ledning. Batterilevetiden for de mest populære modeller på markedet er efterhånden meget god og effektiviteten så høj, at de bedste kan konkurrere med selv de mest effektive støvsugere med ledning.

Kontakt:

Presseansvarlig Jacob Lange tlf.: +4520763020 email: jacob@langepr.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-undersogelse-danskerne-er-nordens-mest-stovsugerglade?releaseId=13032496

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu