PRM / Ny undersøgelse: Enorme forskelle i økonomiske forhold blandt Danmarks kommuner

1. maj 2018 08:45 | Af: Ritzau Info
 

I en undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres store forskelle i de økonomiske forhold blandt kommunerne. Ud af 90 mulige point modtager undersøgelsens tabere, Læsø og Lolland Kommune, henholdsvis kun 33 og 36 point. I den modsatte ende ligger derimod Gentofte og Rudersdal Kommune med hele 69 og 72 point.

Pressemeddelelse fra Mikonomi.dk

Der er stor forskel på, hvor godt stillede de danske kommuner er økonomisk set. I en ny undersøgelse foretaget af Mikonomi.dk, modtager de to kommuner med flest point, Gentofte og Rudersdal, dobbelt så mange point som de to værst stillede kommuner, Læsø og Lolland.

Gentofte Kommune sejrer stort

En af de store grunde til at Gentofte Kommune vinder denne undersøgelse skyldes, at kommunens borgere har den højeste gennemsnitlige indkomst. Indkomsten i kommunen ligger i gennemsnit på 579.957 kr. om året før skatter m.v. Dette er mere end dobbelt så meget som hele 38 andre kommuner, heriblandt Langeland Kommune, som har den laveste indkomst på 253.150 kr. om året.

Borgernes høje indkomst i Gentofte er måske ligeledes grunden til, at Gentofte er en af de kommuner, hvor borgerne sparer mest op til pension. Hver familie sparer hvert år 1.643.355 kr. sammen til pension. Dette er mere end 3 gange så meget, som den almindelige familie i Københavns Kommune, som hvert år sparer 529.158 kr. op.

Derudover har Gentofte Kommune den dyreste kvadratmeterpris på 49.870 kr./m2, hvilket er en indikator for, at husene i denne kommune er eftertragtede. Yderligere er der relativt få huse til salg pr. indbygger, hvilket øger borgernes mulighed for at presse prisen op, såfremt de skulle sælge deres hus.

Læsø Kommune indtager bundplacering

Ligesom gennemsnitsindkomsten var en stor faktor for Gentofte Kommunes placering, er dette ligeså tilfældet for Læsø Kommune. De har med deres 261.291 kr. om året den næstlaveste indkomst, kun overgået af Lolland Kommune.

Derudover er der mange huse til salg sammenlignet med indbyggertallet i kommunen. 7,47% huse pr. indbygger er til salg i kommunen, hvorimod der kun er 0,18% i Brøndby Kommune. Dette sammenholdt med en relativ lav kvadratmeterpris, på 12.603 kr./m2, kunne tyde på, at husene i Læsø Kommune ikke har så høj værdi. Resultatet af dette kan være, at det er sværere for nuværende husejere at presse prisen op, hvis de ønskede at sælge.

Du kan læse mere om de resterende kriterier, som Mikonomi.dk har undersøgt samt se resultatet for din kommune her.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 08 email: ck@mikonomi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-undersogelse-enorme-forskelle-i-okonomiske-forhold-blandt-danmarks-kommuner?releaseId=12746681

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu