ANNONCE

PRM / NY UNDERSØGELSE: Mange på vippen til at sælge

9. september 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Ifølge RealMæglernes nye undersøgelse om sælgerparathed er hele 9,7 procent af boligejerne lige nu parate til at sætte til salg indenfor de næste 6 til 24 måneder. Dermed er boligmarkedets værste kattepine anno 2020 på retur.

Pressemeddelelse fra RealMæglerne

RealMæglerne med mere end 100 butikker i hele Danmark har undersøgt boligejernes sælgerparathed.

Undersøgelsen, der er gennemført af Voxmeter, er repræsentativ for boligejere i alderen +25 år og viser bl.a. sælgerparatheden opdelt på køn, aldersgruppe og region.

Hvilket af følgende udsagn passer bedst på dig? Procent
Min nuværende bolig er til salg for tiden 3,8%
Jeg planlægger at sætte min nuværende bolig til salg indenfor det næste halve år 2,4%
Jeg forventer at sætte min nuværende bolig til salg indenfor de næste par år 7,3%
Jeg forventer at skulle sælge min nuværende bolig på et tidspunkt længere ude i fremtiden 49,9%
Jeg forventer aldrig at skulle sælge min nuværende bolig 29,9%
Ved ikke 6,7%

Kilde: RealMæglerne / Voxmeter

Den overordnede konklusion på undersøgelsen er ifølge Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, at der er positive vinde på vej ind over boligmarkedet.

– Vores største bekymring de seneste tre-fire måneder har egentlig kun været det manglende udbud. For salget er jo gået forrygende, og vi har sat salgsrekord på salgsrekord, siger han.

Udbud nærmede sig alvorligt lavpunkt

De forsigtige sælgere er dog nu på vej ud af busken, viser undersøgelsen, og det er tiltrængt, mener Preben Merrild Angelo.

Der findes ca. *1,3 mio. ejerboliger i Danmark (* Danmarks Statistik, 2020). Heraf er 3,8 % pt. til salg.

Pr. 1. september 2020 var der ifølge Boligas boligstatistikker 51.404 boliger til salg. Derimod var der 1. september 2019 hele 65.788 boliger til salg – svarende til 4,9 % af alle ejerboliger.

Sammenligner man september mod september er sælgerparatheden faldet med 1,1 procent.

Markedet vender

Især i perioden marts til juli har udbuddet af boliger set alarmerende lavt ud, og det er der særligt én årsag til, mener Preben Merrild Angelo:

– Det skyldes, at sælgerne blev forsigtige som konsekvens af Corona, mens køberinteressen steg voldsomt. Derfor så vi også, at kvadratmeterpriserne kortvarigt røg i vejret, fordi der var mange købere og få boliger til salg, men den udvikling er nu begyndt at jævne ud stille og roligt, forklarer Preben Merrild Angelo.

Især markedet for fritidshuse fik et boost på efterspørgslen, hvilket fik kvadratmeterpriserne til at stige i hele landet:

https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/alle-sommerhuse-kan-nu-saelges

Tusindvis af boliger snart til salg

Ifølge RealMæglernes undersøgelse om sælgerparathed er hele 9,7 procent af boligejerne lige nu parate til at sætte til salg indenfor de næste 6 til 24 måneder.

– Undersøgelsen er opløftende. Den viser, at boligkøberne og boligsælgerne kan forvente en større aktivitet på boligmarkedet i løbet af de næste par år. Vi vil formentlig ramme et 2018-niveau med 67.000 til 70.000 boliger til salg i markedet – altså omkr. 5 procent. Erfaringen viser, at det er et godt sted at være, hvor udbud og efterspørgsel er i sund balance, fortæller Preben Merrild Angelo.

På trods af pandemien og et marked i ubalance forventer RealMæglerne højst overraskende at komme ud af 2020 med et rekordsalg ift. 2019. Alene i maj og juni steget salget i kæden med hhv. 30 og 38 procent.

Kontakt:

Mikkel Milsgaard tlf.: 2620 1634 email: mm@mailreal.dk

CEO Preben Merrild Angelo tlf.: 2092 5280 email: pa@mailreal.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-undersogelse-mange-pa-vippen-til-at-saelge?releaseId=13599519

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu