PRM / Ny ungdomsuddannelse i tæt samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund

20. juni 2018 13:05 | Af: Ritzau Info
 

Den nye forberedende grunduddannelse, FGU, der bl.a. afløser produktionsskolerne, skal etableres i et tæt samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund kommuner.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

De to kommuner har anbefalet overfor undervisningsministeren, at uddannelsen skal dække hele Lolland-Falster og dermed danne rammen for omkring 475 unge, der har brug for forberedende uddannelse, inden de er klar til en ordinær uddannelse eller et job.

De to kommuners borgmestre har anbefalet overfor undervisningsministeren, at uddannelsen får hovedkvarter i Maribo, mens selve undervisningen kommer til at foregå fire steder, der i dag rummer produktionsskoleaktiviteter: på Eggertsvej i Nykøbing, i Toreby, i Maribo og i Nakskov. Målet er, at undervisningen fortsat er placeret tæt på de unge og i nær forbindelse med offentlige transportmuligheder.

Undervisningsministeren afgør den endelige placering i slutningen af juni.

Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, siger:

“Guldborgsund og Lolland udgør et naturligt fællesskab med fælles ungdoms- og videreuddannelser og et sammenligneligt arbejdsmarked. Derfor er det også oplagt at etablere et fælles og stærkt FGU. Med en central placering af institutionen i Maribo og afdelinger i Nakskov og Nykøbing Falster vil de to kommuner have et godt udgangspunkt for, at det nye samarbejde bliver en succes.”

Kommunerne har en stor interesse i at skabe en god uddannelse til de unge, hvor de unge lykkes med at komme videre i uddannelse og job. Derfor skal kommunerne udpege medlemmer til uddannelsesinstitutionens bestyrelse, ligesom arbejdsmarkedets parter og medarbejderne også bliver repræsenteret. Kommunernes byråd udpeger medlemmerne til den første bestyrelse i august måned.

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, siger:

“Jeg ser frem til, at vores unge allerede om et års tid vil få et bredt dækkende og kvalificerende uddannelsestilbud, som kan skabe et håb om og fundament for at komme videre i tilværelsen med hensyn til både job og uddannelse. På Lolland-Falster skal vi have en bred palet af uddannelser, så vi giver vores unge det bedste afsæt, og det bliver ved med at være attraktivt at uddanne sig lokalt. Et nyt fælles og stærkt FGU er en vigtig brik i det puslespil.”

Den nye forberedende grunduddannelse, er resultatet af en politisk aftale mellem regeringen, DF, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Aftalen sætter nye, ambitiøse mål for andelen af unge, der skal have en ungdomsuddannelse og samler de mange forberedende tilbud, der indtil nu har været for de unge: produktionsskole, Kombineret ungdomsuddannelse KUU, erhvervsgrunduddannelse EGU, almen voksenuddannelse AVU, ordblindeundervisning OBU og forberedende voksenuddannelse FVU.

Samlingen af de mange tilbud skal styrke sammenhængen i indsatsen og løfte den samlede kvalitet i uddannelsesindsatsen for de unge. FGU-uddannelsen skal hovedsageligt forberede de unge til en erhvervsuddannelse, men skal også give mulighed for undervisning, der kan kvalificere til optagelse på HF og andre gymnasiale uddannelser. Samtidig skal uddannelsen give mulighed for, at en mindre gruppe unge får et kvalificeret fundament for – med et kompetencebevis i hånden – at opnå beskæftigelse på et ufaglært arbejdsmarked. Uddannelsen er målrettet unge under 25 år.

Kontakt:

Borgmester Holger Schou Rasmussen tlf.: 23 24 91 80

Borgmester, Guldborgsund Kommune John Brædder tlf.: 25 18 03 90

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-ungdomsuddannelse-i-taet-samarbejde-mellem-lolland-og-guldborgsund?releaseId=13088539

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu