ANNONCE

PRM / Nye tal: Boligkøberne genåbner Danmark

30. april 2020 10:23 | Af: Ritzau Info
 

Lejlighedskøberne overvinder corona- og rentechok – sommerhuse stormer derudaf. Solidt comeback til boligsalget i uge 17, viser et aktuelt markedsoverblik for hele markedet. Positiv, men forsigtig genåbning, mener mæglerkæde

Pressemeddelelse fra home a/s

Status på boligmarkedet indtil nu er, at det klarer sig langt bedre, end mange har frygtet.

Køberinteressen er faldet, men fra et højt niveau, og de købere, der er i markedet, har vist sig meget seriøse – og ikke mindst med en stærk beslutningskraft, viser nye tal for hele boligmarkedet fra Boligsiden og Home. Faktisk er det samlede boligsalg i uge 17 det næstbedste de seneste seks år, som statistikken tæller over.

Home kalder det en ‘positiv, men alt i alt forsigtig genåbning af boligmarkedet’.

“Salget er igen over gennemsnittet for de seneste fem år. Nu, hvor sundhedstallene er væsentligt bedre end forventet, og vi er i gang med en genåbning af Danmark, er der kommet mere optimisme ind i boligmarkedet, ” siger adm. direktør Uffe Drejer i Home-kæden.

Dermed har salgskurven rettet sig gevaldigt op, efter den kraftige nedtur, der ramte boligsalget i uge 11, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Nu er der med forsigtige skridt ved at blive åbnet igen, og det tyder på, at boligkøberne har tænkt sig at følge den plan.

Lejlighederne oplevede chokeffekten tydeligst i ugerne efter nedlukningen, hvor markedet blev omtrent halveret, men aktiviteten er vendt temmelig kraftigt i uge 17.

Fra lejlighedsmæglerne i de to største byer, Aarhus og København, lyder forklaringen, at det lave udbud, få nye lejligheder til salg og ro om renten får køberne tilbage.

“Derfor slår køberne til nu, da de har fået modet tilbage og er nervøse for, at der ikke kommer meget godt til salg i løbet af de næste måneder, ” siger Uffe Drejer og henviser til, at boligejerne i en længere periode har været tilbageholdende med at sætte til salg.

Salget af sommerhuse er fortsat en solstrålehistorie, hvor der i uge 17 er solgt omkring 350 på landsplan. Dermed er interessen for sommerhuskøb fortsat rekordstor.

Det samlede boligsalg kommer næppe tilbage på helt samme klinge som i starten af året, men mindre kan også gøre det i den aktuelle situation, fremhæver Home.

“Salget af boliger var rekordhøj i de første to måneder af året lige indtil uge 11, hvor corona-situationen bremsede markedet op. I home kan vi se tilbage på det bedste første kvartal, siden finanskrisens start i 2008, ” siger Uffe Drejer fra Home a/s og uddyber:

“April måned bliver ikke en prangende salgsmåned, hvis jeg sammenligner med sidste år, men det skyldes den første del af måneden, og vi skal huske på, at vi kommer fra et højt niveau. April måned 2020 kommer til at ligne april 2014, og det var længe efter finanskrisen, ” siger Uffe Drejer og henviser til, at Home-kædens egne salgstal for uge 18 også er opløftende.

Markedet er fortsat særdeles følsomt og påvirkeligt, mener homes direktør, og der kan og vil sandsynligvis komme mindre og større udsving på boligmarkedet de kommende måneder alt efter, hvordan økonomien og jobsituationen udvikler sig i Danmark.

Udvikling i antal solgte boliger:

UGENUMMER

ALLE BOLIGTYPER

VILLAER

RÆKKEHUSE

EJERLEJLIGHEDER

SOMMERHUSE

11

6%

7%

0%

-6%

63%

12

-15%

-6%

-19%

-48%

42%

13

-23%

-18%

-29%

-43%

6%

14

-13%

-9%

-21%

-42%

33%

15

-31%

-36%

-43%

-51%

20%

16

-16%

-17%

-20%

-42%

51%

17

13%

8%

7%

-13%

93%

Tabellen viser den procentvise ændring i antal solgte for hver uge sammenlignet med gns for samme uge i årene 2015-2019.

Kilde: Boligsiden.

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nye-tal-boligkoberne-genabner-danmark?releaseId=13592604

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu