ANNONCE

PRM / Nye tal: Danske iværksættere bliver yngre og bedre uddannede

11. juni 2020 05:59 | Af: Ritzau Info
 

Hvad er status på iværksætteri i Danmark? Find de nyeste tal og tendenser i Iværksætterindblikket – en vidensamling med unikke tal for iværksætteri i Danmark.

Pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab

Iværksættere er med til at skabe nye ideer og løsninger, som kan generere vækst og nye arbejdspladser til samfundet. Men hvem er de egentlig? Og i hvilken retning udvikler de sig? Det giver Fonden for Entreprenørskabs “Iværksætterindblik” svaret på.

Iværksætterindblikket giver et overblik over iværksætteri set i dansk og international sammenhæng og med fokus på både de etablerede iværksættere samt vækstlaget for nye iværksættere i skoler og uddannelser.

Iværksætterindblikket giver i både tal, grafer og tekst bl.a. indblik i dette:

  • Kønsfordeling blandt iværksættere (antallet af kvindelige iværksættere stiger, men andelen falder – langt flere mænd tiltrækkes til iværksætteri)
  • Aldersfordeling blandt iværksættere (iværksættere under 25 har oplevet større fremgang end dem over 25 år)
  • Hvilket uddannelsesniveau iværksættere har, når de stifter virksomhed (en bevægelse fra erhvervsfaglige uddannelser over mod mellemlange og lange videregående uddannelse)
  • Hvor mange år efter endt uddannelse en person gennemsnitlig stifter virksomhed (kvinder gør det hurtigere end mænd)
  • I hvilke regioner virksomheder klarer sig bedst, når man ser på jobskabelse og overlevelse 5 år efter etablering (i Hovedstaden skaber de flere job, men overlever kortere tid).

Derudover har Iværksætterindblikket også tal for konkurser, kapitaltiltrækning, entreprenørskab i undervisningen og Danmark set i en international sammenhæng.

Kontakt:

Adm. direktør Christian Vintergaard tlf.: 28754191 email: christian@ffefonden.dk

Presse- og kommunikationschef Sigurd Schou Madsen tlf.: 91373110 email: sigurd@ffefonden.dk

Presse- og kommunikationskonsulent Berit Bader Lemming tlf.: 31753481 email: berit@ffefonden.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nye-tal-danske-ivaerksaettere-bliver-yngre-og-bedre-uddannede?releaseId=13594952

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu