ANNONCE

PRM / Nye tal: Så mange danskere vil trodse advarsler om ferie i udlandet

13. juni 2020 12:40 | Af: Ritzau Info
 

Selvom udenrigsministeriet på det kraftigste advarer om at rejse på ferie i en lang række lande, vil hver 11. dansker alligevel trodse advarslerne. Det viser en ny måling, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring

Frygten for at danske turister vil tage covid19-smitte med hjem fra ferie i udlandet, har fået udenrigsministeriet til at fraråde alle ‘ikke-nødvendige rejser’ til samtlige lande i verden med undtagelse af Tyskland, Island, Norge, Færøerne og Grønland.

Men trods den alvorlige baggrund for advarslen, vil tusindvis af danskere alligevel rejse til de lande, det frarådes at rejse til.

Det viser en helt ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Her svarer ni procent, at de godt kan finde på at rejse til de lande, der er omfattet af advarslerne henover sommeren.

Undersøgelsen viser også, at det især er den yngre del af befolkningen, der ser sig villige til at se bort fra rejsevejledningerne.

Men selvom det kan virke fristende at tage på eksempelvis charterferie i Grækenland eller Spanien denne sommer, bør man tænke sig godt om inden, lyder rådet fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda Rejseforsikring.

“Selvom det kan virke sikkert at rejse til eksempelvis en græsk ferieø, så kan der være en masse komplikationer forbundet med covid19-epidemien, der kan være svære at forudse. Både i forhold til sundhedsvæsenet det pågældende sted, men også karantæneregler, og begrænsede muligheder for at komme hjem, hvis man bliver syg,” lyder det fra Dan Kjølhede Laursen, der også peger på tiden efter ferien som en faktor, der bør spille ind.

“Selvom man ikke udviser symptomer, mens man er afsted, kan man godt tage sygdommen med hjem og på den måde udsætte sin familie, kolleger og venner for smittefare – især hvis man ikke overholder karantænereglerne efter hjemkomsten,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring fra 8. til 11. juni 2020 blandt 1001 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Søren Moth Frederiksen tlf.: 41 77 50 18 email: smf@gjensidige.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nye-tal-sa-mange-danskere-vil-trodse-advarsler-om-ferie-i-udlandet?releaseId=13595149

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu