ANNONCE

PRM / Nyoprettet garage skal kick-starte dansk kunstig intelligens eventyr

19. august 2020 08:25 | Af: Ritzau Info
 

Dansk Industri og Alexandra Instituttet tilbyder danske virksomheder at starte deres AI-rejse i en AI Garage. De indkalder til infomøde i København den 16. september og Aarhus den 17. september.

Pressemeddelelse fra Alexandra Instituttet

Når man kommer godt i gang med kunstig intelligens (AI), vil man se et positivt udsving på sin bundlinje, man vil udvide sine forretningsmuligheder og have fremtidssikret sin virksomhed.

Men hvordan kommer man godt i gang med AI?

Det spørgsmål har Dansk Industri og Alexandra Instituttet fået mange gange. Derfor tilbyder de nu danske virksomheder at komme godt fra start i den nye “AI garage”.

Garagen med det rette roadmap

Fundamentet for den gode AI-løsning er en god forretningsidé, men for at kunne identificere den, er det nødvendigt at kunne navigere i AI-teknologiernes muligheder og begrænsninger, og ikke mindst at vurdere om ideen er realiserbar såvel teknologisk og organisatorisk som forretningsmæssigt.

AI Garagen tager udgangspunkt i, hvor den enkelte virksomhed er, og som gennem uvildig rådgivning klæder virksomhederne på til at tage de første skridt ind i arbejdet med kunstig intelligens. Det handler om at finde ud af, hvor man som virksomhed skal lægge sin indsats for at få mest muligt ud af digitaliseringen.

Infomøderne om AI Garage afholdes i København den 16. september og i Aarhus den 17. september.

AI Garage-forløbet sender virksomhederne igennem 3 steps, som handler om at identificere mulighederne med AI. Læs mere om de 3 steps her https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/ai-garage/

Klassiske spørgsmål fra dansk virksomheder, der skal i gang med AI:

Hvornår giver det mening at bruge kunstig intelligens?

Som tommelfingerregel kan kunstig intelligens hjælpe ens virksomhed, hvis man har projekter, hvor flere faktorer spiller ind på hinanden i processen, eller hvis man har gentagelser i ens produktion eller produkt. Løsninger med kunstig intelligens er nemlig ofte rigtig gode til at give overblik over store mængder af information, som ellers kan være svære at holde styr på og samtidig hjælpe til at finde mønstre i datamaterialet.

Hvordan bruger man kunstig intelligens i sin forretning?

Ved at arbejde datadrevet med kunstig intelligens, kan I vægte de faktorer, der spiller ind på en proces, så I får et bedre overblik over, og anbefalinger til, jeres strategiske handlemuligheder – det kunne eksempelvis være under et byggeprojekt, hvor tidsplaner og indrapporteringer fra bygherrer, rådgivere, arkitekter, leverandører, håndværkere, elektrikere og vvs’ere skal gå op i en højere enhed.

I kan også optimere jeres arbejdsgange ved at lade computeren gøre det arbejde, der kan tage mange manuelle arbejdstimer at gentage, eksempelvis at udfylde formularer med nye informationer og ustrukturerede data, mens der tages hensyn til gældende regler og procedurer. Mulighederne er mange, også for at tænke ud af boksen.

Kan alle udnytte mulighederne med kunstig intelligens?

Nogle virksomheder holder sig tilbage fra at gå i gang med at anvende kunstig intelligens, enten fordi de ikke ved, hvordan de kan optimere med kunstig intelligens, eller fordi de venter på at se det gode eksempel inden for deres branche. De fleste brancher vil få fordele ud af at arbejde med kunstig intelligens, men det kan kræve lidt benarbejde at finde frem til, hvordan. Det kan vi hjælpe jer med i AI Garagen.

Mangler I at se det gode eksempel fra jeres branche, så er det det perfekte tidspunkt at gå i gang med at se på mulighederne med AI – for det betyder, at I kan sætte jer forrest på markedet i jeres branche og vinde de kunder, en AI-opgradering fører med sig.

Kontakt:

Communications Specialist Lisa Lorentzen tlf.: +45 93 52 17 64 email: lisa.lorentzen@alexandra.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyoprettet-garage-skal-kick-starte-dansk-kunstig-intelligens-eventyr?releaseId=13598051

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu