ANNONCE

PRM / Nyt center skal styrke cybersikkerheden i energisektoren

28. april 2020 12:33 | Af: Ritzau Info
 

Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme går sammen om at skabe et fagligt kompetencecenter for informations- og cybersikkerhed for at imødegå den øgede trussel fra hackere. Målet er at højne cybersikkerheden i hele energisektoren. Op imod 500 virksomheder kobles på centeret.

Pressemeddelelse fra Dansk Energi

Hver uge rusker cyberkriminelle i håndtaget til selskaberne i energi- og forsyningssektoren. De kommer sjældent ind, men truslen er stigende.

Derfor indgår Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme nu et samarbejde om et kompetencecenter for cybersikkerhed, der bliver et omdrejningspunkt for at styrke forsvarsmuren hos selskaberne i energi- og forsyningssektoren. Den nye organisation får navnet EnergiCERT og går i drift i 3. kvartal af 2020.

Med centeret får store og små selskaber i energi- og forsyningssektoren en fælles indgang til vejledninger, kompetencer og specialiserede tekniske sikkerhedsydelser, som er målrettet sektorens behov. Det drejer sig om op imod 500 selskaber. En særlig prioritet bliver at opbygge flere kompetencer og større viden i relation til forsyningskritiske OT-systemer herunder særligt de SCADA-systemer, sektoren anvender, da der er ganske få personer på nationalt niveau, som i dag besidder de færdigheder.

Fra Dansk Energi udtaler forsknings- og teknologidirektør, Jørgen S. Christensen:

– I energi- og forsyningssektoren har vi en lang tradition for at skabe resultater gennem et bredt samarbejde. Med etableringen af kompetencecenteret danner vi fælles front mod cyberforbryderne – på tværs af forsyningskritisk infrastruktur som el, gas og varme. Samtidig baner centeret vejen for en tættere koordinering med myndighederne. Det er nødvendigt. For hackerne bliver stadig mere snedige.

Fra Dansk Fjernvarme udtaler udviklingschef, Kim Behnke:

– Cyberangreb kan ramme alle energiselskaber, store og små, og derfor har det en særlig værdi, at vi går sammen om en fælles løsning, der vil arbejde for at bedre sikkerheden for alle selskaber. Sammen kan vi langt bedre løfte opgaven med at værne mod cyberangreb.

Fra Energinet udtaler juridisk direktør, Annette Ikast:

– Med stiftelse af EnergiCERT’en er energi- og forsyningssektoren kommet et vigtigt skridt videre i beskyttelsen af de forsyningskritiske systemer mod cyberangreb. Det er en vigtig brik i arbejdet for at sektoren kan fastholde sin høje forsyningssikkerhed. At stiftelsen af EnergiCERT’en er sket i et godt samarbejde mellem myndigheder og de forskellige deltagere i sektoren, lover godt for det fremtidige arbejde.

Oprettelsen af kompetencecenteret for cybersikkerhed er et led i den strategi for cyber- og informationssikkerhed i energisektoreren, der blev lanceret i januar 2019.

EnergiCERT etableres inden for rammerne af en forening, som Energinet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme har stiftet. Næste skridt er at rekruttere en direktør og sikkerhedstekniske medarbejdere til det nye center, der får til huse i egne lokaler i Københavnsområdet.

Kontakt:

Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør, Dansk Energi
Telefon: 20 90 77 80
Bjarke Lund Larsen, presserådgiver, Dansk Energi
Telefon: 23 10 83 23

Kim Behnke, udviklingschef, Dansk Fjernvarme
Telefon: 24 95 46 40
Rune Birk Nielsen, pressechef, Dansk Fjernvarme
Telefon: 24 90 41 97

Annette Ikast, juridisk direktør, Energinet
Telefon: 23 33 87 43
Jesper Nørskov Rasmussen, pressechef, Energinet
Telefon: 23 33 85 75

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-center-skal-styrke-cybersikkerheden-i-energisektoren?releaseId=13592408

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu