ANNONCE

PRM / Nyt digitalt tilbud støtter patienter med hoved- halskræft

9. marts 2020 15:03 | Af: Ritzau Info
 

Patienter med hoved- halskræft kan nu få hjælp og konkrete råd til at komme igennem sygdommen via et nyt univers på sundhed.dk. Det nye digitale tilbud gør, at man uanset hvor i landet man bor kan få den nødvendige hjælp.

Pressemeddelelse fra sundhed.dk

Det er ikke overalt i Danmark, at patienter med hoved- halskræft kan få den nødvendige hjælp til at håndtere de mange følger, sygdommen kan forårsage. Derfor har sundhed.dk, i samarbejde med Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft og Center for Kræft og Sundhed København, udviklet et digitalt tilbud til patienter, deres pårørende og sundhedsprofessionelle.

Center for Kræft og Sundhed København er specialiseret i kræft og rehabilitering og har i det daglige tæt kontakt til kræftpatienter og deres pårørende. Derfor kender centeret de problematikker, man står med som patient. Med det nye digitale tilbud på sundhed.dk er det ønsket, at den viden og erfaring når ud til hele Danmark.

Ekspertviden skal deles

Hoved- halskræft er en kompleks sygdom, der kan vise sig i mange former, som kan give langvarige senfølger, og som der ikke er specialistviden om blandt alle sundhedsfaglige. Derfor er der et stort behov for at dele den viden, der er på området, digitalt.

“Kræft i mund og svælg er en utrolig kompleks sygdom og opdages i forskellige stadier. Nogle har helt lokal sygdom, mens andre har spredning til lymfeknuder på halsen, fordi den kan være svær at opdage, da kræft i mund og svælg ikke nødvendigvis giver smerter i de tidlige stadier. Da sygdommen har mange senfølger, skal vi udbrede vores viden om håndtering af disse,” siger overlæge Irene Wessel, speciallæge i hoved-halskirurgi, Rigshospitalet.

Digitalisering skaber lighed

Årligt får ca. 1650 personer i Danmark diagnosticeret hoved- halskræft. Og årligt dør knapt 300 personer af kræft i mundhulen og svælget. Det er altså en forholdsvis “lille” sygdom, og måske af den grund er rehabiliteringstilbuddene til denne patientgruppe ikke udbredt i alle kommuner. Det faktum gør et digitalt tilbud endnu mere oplagt.

“Den digitale udvikling spiller en afgørende rolle, når det kommer til at udvikle sundhedsvæsenet som ét reelt sammenhængende netværk, der skaber mere geografisk lighed, bedre kvalitet og øget sammenhæng på tværs. Dét er det nye digitale rehabiliteringsområde for hoved- halskræftpatienter et rigtig godt eksempel på,” siger Lone Langballe, formand for bestyrelsen, sundhed.dk.

Træningsvideoer og patienters fortællinger

I temaet er der blandt andet træningsvideoer og gode råd om mundpleje, synkevenlig mad og meget andet. Man kan også læse fakta om behandling, bivirkninger og senfølger. Og man kan se videoer/læse artikler/høre podcasts med patienter, der fortæller om deres forløb og livet under og efter behandlingen med bivirkninger og senfølger. Også pårørende deler deres historie om, og hvad man kan gøre for at hjælpe sig selv og støtte den syge.

Se temaet på: https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/kraeft/hoved-halskraeft/

  • Er du journalist, og vil du gerne i kontakt med en af patienterne eller eksperterne, der optræder i temaet, kan du kontakte presseansvarlig på sundhed.dk, Christina Ove Holm, Tlf 4096 1418.
  • For yderligere information om hoved- halskræfttemaet, kontakt centerchef, speciallæge Jette Vibe-Petersen, Center for Kræft og Sundhed København, Tlf 2637 3729.

Kontakt:

Presseansvarlig Christina Ove Holm tlf.: 40961418 email: coh@sundhed.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-digitalt-tilbud-stotter-patienter-med-hoved–halskraeft?releaseId=13589692

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu