PRM / Nyt initiativ: Hf-elever prøver studielivet af på VIA i Viborg

5. november 2018 10:39 | Af: Ritzau Info
 

100 elever fra 2. hf i Viborg og Skive får den 8. november et indblik i, hvordan det er at studere på en professionsbacheloruddannelse. Det sker på Campus Viborg, hvor VIAs nye initiativ, projektdage for hf-elever, løber af stablen for første gang.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Udsatte elever, kunsten at bygge en fiktiv verden og behandling af patienter med brækket hofte er nogle af de emner, som hf-elever skal arbejde med den 8. november. Det er første gang, at VIA afvikler ‘Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Viborg.

Samarbejdet mellem VIA og hf-skolerne er et spritnyt initiativ og et resultat af den seneste gymnasiereform, som stiller krav til hf-uddannelsen om et større karrierefokus.

Det betyder helt konkret, at alle hf-elever skal vælge en fagpakke, som er målrettet specifikke professionsuddannelser. Fx lærer, ingeniør eller sygeplejerske.

Øver sig på fremtiden
En fagpakke består af en særlig fagsammensætning samt et praktik- og projektsamarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner.

VIA University College har til projektdagen udviklet en række cases, som tager afsæt i forskellige professioner som fx sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, ingeniør og designer.

Hf-eleverne får derigennem mulighed for at prøve kræfter med konkrete problemstillinger fra de professioner, som deres hf-fagpakke retter sig imod.

Tvivl fylder meget i de unges studievalg
Hf-eleverne vil på projektdagen møde undervisere og studerende samt få et godt indblik i det tværfaglige studiemiljø på VIAs Campus Viborg.

“Vi glæder os meget til at byde hf-eleverne inden for. Og vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for eleverne at møde nuværende studerende, der ud fra egne erfaringer kan besvare spørgsmål om hverdagen på studiet,” siger brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp fra VIA University College og uddyber:

“På den måde kan vi forhåbentlig bidrage til, at hf-eleverne bliver mere afklarede i forhold til deres eget studievalg. Vi ved nemlig fra studiestartsundersøgelser, at de unges tvivl i forhold til valg af uddannelse fylder rigtig meget for mange af dem.”

For yderligere information om projektdagen d. 8. november i Viborg og VIAs samarbejde med Region Midtjyllands hf-skoler, kontakt:

Jeppe Bergh Torp, Brobygningskoordinator, VIA University College
Mobil: 87 55 14 66
Email: torp@via.dk

Poul Smed Folmersen, Uddannelsesleder på Pædagoguddannelsen i Viborg, Campus Viborg, VIA University College

Mobil: 87 55 37 57

Email: psf@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-initiativ-hf-elever-prover-studielivet-af-pa-via-i-viborg?releaseId=13563564

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu