ANNONCE

PRM / Nyt partnerskab skal hjælpe udsatte børn og unge under COVID-19

25. april 2020 16:01 | Af: Ritzau Info
 

Børns Vilkår, Red Barnet og Røde Kors glæder sig over, at regeringen og folketingets partier med den nye ‘pakke’ i den grad sætter fokus på socialt udsatte børn og unge – en af de grupper, der har det allersværest under tiden med COVID-19.

Pressemeddelelse fra Røde Kors

Organisationerne roser regeringen og aftalepartierne for initiativet med at etablere et bredt partnerskab på tværs af 20 organisationer fra forskellige sektorer, der sammen skal koordinere og styrke indsatserne blandt udsatte børn og unge i denne tid.

De tre organisationer arbejder til daglig hver især på højtryk for at skabe mere tryghed og mental trivsel for børnene og deres familier men glæder sig til sammen at få stablet det nye partnerskab hurtigst muligt på benene og koordinere indsatsen for hele området.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har indkaldt Røde Kors, Red Barnet og Børns Vilkår til møde tirsdag, hvor de videre rammer og visioner for partnerskabet skal drøftes.

Social- og indenrigsminister, Astrid Krag, siger:

“I nogle af vores sårbare og udsatte familier er konfliktniveauet under corona-krisen steget. Det går især ud over børn, som lever i et hjem, hvor mor eller far kæmper med misbrug, ensomhed, psykiske eller økonomiske udfordringer. De udfordringer stopper ikke, når samfundet langsomt begynder at åbne igen. Tværtimod vil mange børn vil have brug for ekstra hjælp og støtte i tiden, der kommer. Røde Kors, Børns Vilkår og Red Barnet kender disse børns behov og har kontakten til dem. Derfor er jeg glad for, at de har sagt ja til at facilitere partnerskabet for udsatte børn og unge, så vi i fællesskab kan understøtte, at de får en tryg tilbagevenden til fællesskabet.”

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, siger:

– Røde Kors oplever vores frivillige over hele landet, hvordan socialt udsatte børn og unge står rigtig meget alene i den her tid. Deres forældre er hårdt pressede og deres normale rammer, støtter og fortrolige er langt væk. Det er børn og unge, som risikerer ikke kun at mistrives under Corona men også komme ud efter genåbningen med ar for livet og et stort lærings- og trivselstab.

-Derfor er vi i Røde Kors utrolig glade for, at regeringen og socialordførerne har tænkt visionært og på tværs af sektorer og etableret et partnerskab for at hjælpe udsatte børn og unge under COVID-19. Civilsamfundet har vist, at vi kan en masse. Men er er også brug for viden og løsninger fra alle andre aktører, der kender børnenes udfordringer og hverdag. Og sammen tror jeg, vi kan nå rigtig langt. Vi glæder os til – sammen med Red Barnet og Børns Vilkår – at være med til at facilitere denne vigtige proces.

Generalsekretær i Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, siger:

– I Red Barnet ser vi, at mange udsatte børn og forældre er pressede og konfliktniveaet er højt. Familiernes problemer har kun vokset sig større under corona-krisen, og fra vores arbejde står det klart, at følelsen af isolation hos børnene er vokset markant. Mange børn er helt alene om at bære deres svære oplevelser.

– Derfor er det afgørende, at børnene oplever, at deres verden kan blive tryg igen. At de og deres familie får hjælp til at komme på ret køl. Vi skal tage hånd om alle børn, så de bliver en del af fællesskabet, får gode oplevelser og møder voksne, der lytter og hjælper dem. Vores mange engagerede frivillige er allerede i fuld gang, og vi ser frem til at koordinere og nå målet i fællesskab.

Direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, siger:

Lige nu er der en stor gruppe af udsatte børn og unge, der er hårdt ramt af corona-nedlukningen og som betaler en høj pris. Vi hører bl.a. deres historier og mange bekymringer på BørneTelefonen; Børn fortæller, at de er meget ensomme. At deres forældre ikke har overskud, ikke lytter og skælder mere ud. En dreng fortalte, at han følte sig helt bedøvet, så trist var han. Børn som ham skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe. Vi er glade for opbakningen fra et samlet folketing og ser frem til i fællesskab med de øvrige parter i partnerskabet at løfte denne utroligt vigtige og nødvendige opgave, så vi kan sikre, at så få børn som muligt bliver svigtet.

Baggrund

Folketingets partier (regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Alternativet) har i går (udmeldt i dag) indgået aftale om en række initiativer for ca. 215 mio. kr. Initiativerne skal sikre, at socialt udsatte børn og voksne og mennesker med handicap kan komme bedst muligt igennem tid med COVID-19.

Som del af aftalen er der etableret et nyt partnerskab mellem 20 organisationer med særligt kendskab til udfordringer og muligheder på området for socialt udsatte børn. Organisationerne går på tværs af civilsamfund, myndigheder, kulturinstitutioner, faglige- og interesseorganisationer, private aktører og den offentlige sektor.

Partnerskabets formål er – i fællesskab og koordineret – at sikre mere tryghed og mental trivsel og mindske sårbarhed og ensomhed blandt socialt udsatte børn og unge under COVID-19. Røde Kors, Børns Vilkår og Red Barnet skal sammen facilitere partnerskabet.

Der er afsat 250.000 kr. til facilitering af partnerskabet. Læs mere her. https://sim.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2020/apr/alle-partier-indgaar-aftale-om-hjaelp-til-saarbare-og-udsatte-grupper/

Kontakt:

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-partnerskab-skal-hjaelpe-udsatte-born-og-unge-under-covid-19?releaseId=13592352

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu