ANNONCE

PRM / Nyt samarbejde mellem DTU og LEO Pharma A/S giver studerende adgang til maskinrummet

23. april 2018 09:20 | Af: Ritzau Info
 

Ballerup, Danmark, 23. april, 2018 – Et nyt samarbejde mellem DTU Kemi og LEO Pharma Open Innovation giver de kemistuderende en unik mulighed for at opleve helt tæt på, hvordan en global medicinalvirksomhed arbejder med forskning og innovation.

Pressemeddelelse fra LEO Pharma

Samarbejdet omfatter såvel workshops, specialkurser og projektarbejde, og som en del af forløbet vil de studerende få mulighed for at arbejde hands-on med forskning og innovation på flere måder: Dels skal de arbejde med egne projekter i DTU Skylabs laboratorier, og dels får de en unik mulighed for at arbejde med på et aktuelt forskningsprojekt fra LEO Pharma. DTU Skylab er DTUs såkaldte ‘makerspace’, en innovationshub, der fremmer studenterinnovation for alle DTU-studerende.

“Dette er en ekstraordinær mulighed for DTU-studerende. De kommer under deres studier til at samarbejde direkte med en større farmaceutisk virksomhed og til at lære af LEO Pharmas erfaring. LEO Pharma giver de studerende forskellige måder at interagere på med deres meget spændende Open Innovation-initiativ,” siger professor Mads Hartvig Clausen, som er ansvarlig for DTU Kemis del af samarbejdet.

LEO Pharma Open Innovation arbejder ud fra den filosofi, at de bedste forskningsresultater opnås med en åben tilgang til innovation og samarbejde. Det betyder i praksis, at LEO Pharma Open Innovation giver enhver forsker, som har udviklet et nyt molekyle, der viser potentiale til at blive udviklet til et lægemiddel, mulighed for at få molekylet testet i LEO Pharmas laboratorier, kvit og frit.

Det er også denne tankegang, som ligger til grund for LEO Pharmas samarbejde med DTU Kemi: Alt, hvad der drøftes og forskes i undervejs i studieforløbet vil være åbent tilgængeligt for de studerende. LEO Pharma har således på forhånd givet afkald på alle rettigheder i forbindelse med projektet, og er samtidig klar til at gå i dialog om muligt fremtidigt samarbejde, såfremt de studerendes arbejde skulle resultere i nye opdagelser.

“Vores mål med samarbejdet er helt overordnet, at vi gerne bringe de studerende og medicinalindustrien tættere på hinanden for på den måde at være med til – på sigt – at gøre dem til endnu bedre forskere. Ved at dele det, vi kalder vores ‘patient science’ med de studerende, giver vi dem et helt unikt indblik i, hvordan vi forvandler vores viden om patienternes behov til videnskab i laboratoriet,” siger Niclas Nilsson, Head of LEO Pharma Open Innovation.

De studerende bliver inviteret med helt ind i maskinrummet hos LEO Pharma. De skal samarbejde med virksomhedens forskere og prøve teorien fra studiet af i praksis. Helt konkret skal de kobles på et aktuelt forskningsprojekt der fokuserer på at finde nye anti-inflammatoriske molekyler til behandling af eksem. De studerende får med hjælp fra DTU Skylab bl.a. mulighed for selv at designe og teste nye molekyler.

“Både måden, som ideer genereres på, og måden, som nye lægemidler udvikles på, gennemgår dramatiske ændringer i disse år. En stor del af denne revolution går ud på at nedbryde de traditionelle barrierer mellem offentlige og private virksomheder. DTU Kemi er stolt af at arbejde tæt sammen med LEO Pharma for at uddanne den næste generation af kemiingeniører, som bliver trænet i at arbejde på nye og innovative måder,” siger Mads Hartvig Clausen.

“På sigt håber vi selvfølgelig, at vores samarbejde med DTU vil være med til at sætte LEO Pharma på landkortet for de studerende, når de på et tidspunkt skal vælge arbejdsplads efter studierne. Man kan godt sige, at vi betragter samarbejdet med DTU Kemi som en investering i fremtidens forskere,” siger Niclas Nilsson.

“Vi ser frem til både at medvirke til at bringe ‘åben innovation’- mindsettet fra lægemiddelområdet til DTU studerende og til at samarbejde med LEO Pharma Open Innovation,” siger værkstedsleder Rasmus Barfod fra DTU Skylab.

Kontakt:

DTU – Danmarks Tekniske Universitet, Institut for Kemi
Mads Hartvig Clausen, Professor
email: mhc@kemi.dtu.dk
tlf.: 45252131

LEO Pharma A/S
Trine Juul Wengel, Corporate Communications Manager
email: tewdk@leo-pharma.com
tlf.: 20732037

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-samarbejde-mellem-dtu-og-leo-pharma-as-giver-studerende-adgang-til-maskinrummet?releaseId=12701227

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu