ANNONCE

PRM / Nyt sundhedshus i Helsingør tager form

16. september 2020 21:32 | Af: Ritzau Info
 

Der tegner sig et bredt flertal i regionsrådet i Region Hovedstaden bag et ambitiøst nyt sundhedshus i Helsingør. Med 1000 kvadratmeter bliver det nye sundhedshus en markant udvidelse og forbedring i forhold til det eksisterende i Murergade.

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Når borgere i Helsingør og omegnskommuner i fremtiden har brug for f.eks. akuthjælp, røntgen og jordemoderkonsultationer, kan de tage til det nye sundhedshus ved Prøvestenscentret. Der får de et lokalt og moderne tilbud, hvor de kan få en lang række behandlinger og undersøgelser. Op til den endelige beslutning på regionsrådsmødet tirsdag d. 22/9 tegner der sig et bredt flertal i regionsrådet for en regional del af det fælles sundhedshus, der med sin kapacitet og mulighed for behandlinger skaber et nært tilbud, som giver tryghed og sammenhæng i forløb for både borgere i Helsingør og i omegnskommunerne.

– Vi vil skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen. Så mens vi i de her år bygger nyt hospital for nordsjællænderne, så har vi samtidig aldrig diskuteret så meget, hvor meget nærhed og sammenhæng betyder for den enkelte borger. Med det nye fælles sundhedshus i Helsingør får vi bedre grundlag for at samarbejde med kommunerne om tværsektorielle forløb bl.a. for børnefamilier og ældre udsatte mennesker. Jeg er meget tilfreds og glæder mig til at sundhedshuset står færdigt, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Samarbejde i centrum
I første omgang beslutter regionsrådet sig for størrelsen på sundhedshuset og rammerne for indholdet, og der er fortsat åbent for input til, hvilke behandlinger m.m. det giver mening at tilbyde i det nye sundhedshus. Der nedsat en administrativ styregruppe, der med deltagelse af alle kommunerne i optageområdet vil kigge på, hvilke patientforløb, der kan have særlig gavn af nye funktioner i sundhedshuset. Samtidigt vil de større fysiske rammer give mulighed for markant flere ambulante behandlinger.

– Det er meget positivt, at der tegner sig bred opbakning til, at der kommer et stort og stærkt sundhedshus i Helsingør på 1000 kvadratmeter. Lige så vigtigt er det, at vi er enige om, at vi skal bruge sundhedshuset til markant flere patientforløb end i det nuværende sundhedshus, for det vil sikre nærhed og let tilgængelighed til sundhedshjælp for borgerne i Helsingør og Nordsjælland, siger formand for sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (K).

Bred palet af behandlinger
Det nye sundhedshus kommer til at rumme en række funktioner som akutklinik, kardiologi, lunge- og infektionsmedicin, endokrinologi, jordemoderkonsultation, lymfedembehandling, røntgen, blodprøvetagning og EKG. Hvis man har behov for mere specialiseret hjælp, kommer Nyt Hospital Nordsjælland til at ligge under 25 km væk i Hillerød. Samtidigt går udviklingen i forhold til hjemmebehandling meget hurtigt i disse år. Derfor har dimensioneringen af sundhedshuset i Helsingør også taget højde for, at mange flere sundhedsydelser kan gives i borgernes eget hjem ved øget brug af digitale løsninger.

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf: 70 20 95 88.

Formand for sundhedsudvalget, Christoffer Buster Reinhardt (K), mobil: 51 26 99 26.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-sundhedshus-i-helsingor-tager-form?releaseId=13600127

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu