ANNONCE

PRM / Nyt udvalg rådgiver om udviklingen af de almene boligområder

25. juni 2020 17:26 | Af: Ritzau Info
 

Borgere, byrådsmedlemmer og eksperter med en særlig faglig indsigt mødes nu i et nyt udvalg, der skal rådgive om at sikre en positiv udvikling i almene boligområder. Deltagerne er blandt andet valgt efter deres kendskab til udviklingen i de almene boligområder i Furesø.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Byrådet i Furesø Kommune har nedsat et såkaldt § 17.4-udvalg.

Medlemmerne består af 5 byrådsmedlemmer, borgere og en række fageksperter, som frivilligt har meldt sig til udvalgsarbejdet. I løbet af efteråret skal det rådgivende udvalg samarbejde om at komme med konkrete anbefalinger til, hvordan Furesø kan udvikle stærke lokalsamfund, balanceret beboersammensætning og trygge rammer i de almene boligområder.

“Kommunen har en vigtig opgave i at udvikle de almene boligområder. Næsten en tredejdel af boligerne i Furesø er almene boliger, så vi har naturligvis et medansvar for, at de almene boligområder fortsat er attraktive og trygge steder at bo og med en varieret beboersammensætning. Med det rådgivende udvalg er det min forventning, at vi får en række anbefalinger, som vil medvirke til at gøre Furesøs almene boligområder til endnu bedre steder at leve,” siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, som skal modtage det nye udvalgs anbefalinger.

Gode erfaringer med udvalg

Furesø Kommune har før med succes nedsat rådgivende udvalg for at kvalificere de politiske beslutninger bedst muligt og bringe borgernes erfaringer og ønsker i spil. Borgerinddragelsen er en del af Furesømodellen, som lægger op til, at borgere og involverede har mulighed for at engagere sig tidligt i en proces. De gode erfaringer med tidligere rådgivende udvalg er blandt andet indhentet på skole- og dagsinstitutionsområdet samt trafikområdet.

“Med udvalget samler vi anbefalinger, som kan omsættes til konkrete initiativer til at forebygge boligsociale udfordringer. Vi har fået sammensat et meget kompetent udvalg på et meget vigtigt område. Det er positivt. Det glæder mig, at vi har borgere, som frivilligt vil bruge deres fritid på at gøre Furesø til et bedre sted at bo, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø.

Fakta:

Det rådgivende udvalgsarbejde begynder sit arbejde efter sommerferien, hvor der er planlagt 4 møder i løbet af efteråret.

Du kan læse mere om det rådgivende udvalg og følge udvalgets arbejde på https://www.furesoe.dk/vaer-med/raadgivende-udvalg/

Her er det nye udviklingsudvalg for boligsociale udfordringer i Furesø:

Susanne Mortensen (C)

Lene Bang (S)

Tine Hessner (B)

Lars Carpens (V)

Ole Bondo Christensen (S)

Henrik Haugaard

Christina Iversen

Jette Aistrup

Søren Bech

Mohammed Hamouti

Birgitte Mazanti

Sanne Kjær

Ellen Højgaard Jensen

Solveig Tingey

Mette Møllerhøj

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Egil F. Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 2151 8188
Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø, tlf. 7216 5200
Claus Torp, by- og kulturdirektør, tlf. 5712 5858

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-udvalg-radgiver-om-udviklingen-af-de-almene-boligomrader?releaseId=13596044

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu