PRM / Odense-hold klar til finalen i Science Cup

13. april 2018 13:46 | Af: Ritzau Info
 

Et hold fra Kold Tekniske Gymnasium har sikret sig en finaleplads i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence

Pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Med en udvikling af kompressionsstrømpen Compress IT har tre elever snuppet fra Kold Tekniske Gymnasium sikret sig en plads i finalen i IDA opfinderkonkurrence Science Cup, der afholdes 14. maj i København.

Når man får en ankelskade, er det vigtigt med hurtig RICE (Risk, Ice, Compression, Elevation). Det er ret svært at lægge den rigtige kompressionsforbinding i sportshallen, på fodboldbanen eller andre steder, hvor skaden opstår, men elevernes strømpe kan bruges af alle og tilpasser foden og benet – inkl. hævelse og lægger den rigtige kompression.

Derfor var domerne heller ikke i tvivl, om udfaldet ved den regionale finale, der blev afholdt hos Kverneland i Kerteminde. Compress IT har en høj grad af innovation og idéen har gode muligheder for videreudvikling til andre brugsområder. Desuden vurderer dommerne, at der er et stort markedspotentiale for produktet, da der er mange amatør-sportsudøvere, der har brug for hurtig og kompetent hjælp, når der opstår en skade.

Nu kan de glade vindere fra Kold Tekniske Gymnasium se frem til at dyste mod ni andre hold fra resten af landet ved finalen i Science Cup den 14 maj i Ingeniørforeningen i København

På billedet ses fra venstre: Nina Kej, Joachim Snitkjer og Anders Bechager

Fakta om Science Cup

Science Cup er Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence i biologi, kemi, fysik, teknologi og naturgeografi for gymnasieelever i 2. g i stx og htx, hvor eleverne skal præsentere deres naturvidenskabelige og innovative opgaver om et produkt, der kan løse et hverdagsproblem.

I år kæmper 386 gymnasieelever om en plads i Science Cup finalen. IDA har modtaget over 100 rapporter fra 15 forskellige gymnasier. De opgaver, der er godkendt, er inviteret til en regional finale på en virksomhed i deres lokalområde. Her skal de konkurrere mod deltagere fra andre gymnasier. Vinderne af de ti regionale finaler går direkte videre til den landsdækkende finale den 14. maj 2018 i Ingeniørforeningen.

Kontakt:

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/odense-hold-klar-til-finalen-i-science-cup?releaseId=12653899

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu