ANNONCE

PRM / Odense rykker topevent helt tæt på Europas robotinvestorer

3. september 2020 12:02 | Af: Ritzau Info
 

Startups i Danmarks robothovedstad Odense har på blot 5 år tiltrukket sammenlagt 6 milliarder risikovillige kroner. Det vækker international opsigt, og derfor rykker det stærke danske matchmaking-event Odense Investor Summit i 2020 til Europas største robotmesse, Automatica i München. Her vil Odense Investor Summit bygge bro mellem cremen af kapitalsøgende danske iværksættere og internationale topinvestorer på udkig efter det næste robot-guldæg. Nu kan de danske iværksættere ansøge om at pitche på Automatica.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Selvom Odense Investor Summit først finder sted under Automatica-messen i München 8. til 11. december, mærker arrangøren Odense Seed and Venture allerede stor interesse for den eksklusive event fra ind- og udland.

Nu er der åbnet for, at lovende virksomheder med vækstpotentiale kan ansøge om at pitche deres vækstambitioner og kapitalbehov på scenen i Messe Münchens. Uanset om de bliver udvalgt, får iværksætterne tilbudt træning i kunsten af pitche så professionelt, at investorerne kan få øje på en god forretning. For træningen står Odense Seed & Venture, kommunens afdeling for tiltrækning og matchmaking af investorer og iværksættere.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, glæder sig over, at en af verdens førende robotbyer får en unik rolle på den internationale robotmesse Automatica i år.

“Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe byens iværksættervirksomheder med at realisere deres vækstpotentiale. Det kræver investeringer, og da mange af virksomhederne er eksportvirksomheder med hele verden som marked, giver det rigtig god mening også at række ud til internationale investorer i en helt anden liga, som man normalt aldrig kommer i nærheden af som startup,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eventen Odense Investor Summit suppleres nu også året rundt af et digitalt overblik på odenseseedandventure.dk. Her giver Odense Seed and Venture via værktøjet Dealroom et overblik over startups og investorer i robotmiljøet. På investorsiden består miljøet af 130 venturekapitalfonde samt 185 private investorer og business angels. Samlet har de investeret seks milliarder kroner på fem år i danske startups.

Automatica-messen i München skulle oprindelig have været afviklet i juni 2020, men coronapandemien betød, at messen blev udsat til december 2020, og dermed blev Odense Investor Summit også udsat til sidst på året. Odense Investor Summit følger løbende udviklingen og har alternative planer, hvis coronaen igen lukker for muligheden for at afholde Automatica.

Opskriften på robotsucces

Danmark huser verdens hurtigst voksende robotindustri, og coronapandemien har kun øget den globale interesse for robotter og automation. De nye teknologier ses nemlig som en del af løsningen til at indhente noget af det tabte ved at styrke konkurrenceevnen.

I Odense deler man gerne opskriften på robotsucces med resten af Europa, ligesom man ønsker at cementere Odenses position som centrum for udvikling af og investering i robotvirksomheder.

“Odense frugtbare robot-økosystem er blevet et globalt knudepunkt for robotudvikling. Det er lykkedes os at bygge et stærkt samarbejde på tværs af hele Danmark, blandt forskere, studerende, opfindere, investorer, integratorer, forhandlere, leverandører, slutbrugere, fagforeninger, myndigheder og organisationer,” siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

Det er 5. gang, Odense Investor Summit løber af stablen. 3.-5. marts i 2021 finder eventen sted i Odense igen under robotmessen R-21.

Kontakt:

Director, Invest in Odense, Odense Kommune Joost Nijhoff tlf.: +45 40469001 email: joni@odense.dk

Robotics Influencer Malene Grouleff tlf.: 28915809 email: malene@grouleff.it

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/odense-rykker-topevent-helt-taet-pa-europas-robotinvestorer?releaseId=13598884

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu