ANNONCE

PRM / Øko-omlægningstjek til alle landmænd

6. februar 2020 13:13 | Af: Ritzau Info
 

I samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyder Middelfart Kommune nu et gratis omlægningstjek til alle landmænd i kommunen.

Pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening

Der er efterspørgsel på økologiske fødevarer og et ønske om at passe godt på vores drikkevand. Derfor vil Middelfart Kommune sammen med Økologisk Landsforening tilbyde landmænd, der ikke allerede er økologer, at få et gratis, uforpligtende omlægningstjek af deres bedrift.

– Forbrugerne vil have mere økologi, så for mange landmænd er der et økonomisk potentiale i at lægge om til økologi. Det vil vi gerne gøre opmærksom på. Også fordi flere økologiske bedrifter vil bidrage til at skåne grundvandet for pesticider og lignende. Så jeg håber, at mange lokale landmænd vil tage imod tilbuddet om et omlægningstjek, siger Morten Weiss-Pedersen, der er formand for Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune.

Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

– Det er et uforpligtende tilbud, der skal give landmanden et overblik over, hvad økologisk landbrug er. Vi får aflivet nogle myter, og det viser sig ofte, at mange kan få en god forretning ud af omlægning til økologi. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid, siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

Landmændene vil i løbet af de kommende dage modtage et brev i deres e-boks med tilbuddet. Der vil senere blive fulgt op med telefonisk kontakt.

FAKTA:

Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008.

Middelfart Kommune er grøn vækstkommune og arbejder målrettet for at fremme den grønne omstilling.

Yderligere oplysninger/kontakt:

Jens Peter Hermansen, økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 61 97 49 10

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 2016 4434

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/oko-omlaegningstjek-til-alle-landmaend?releaseId=13587688

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu