PRM / Økologiske landmænd fra Midtjylland og Samsø nomineret til Årets Økolog

20. august 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

I løbet af de næste otte uger skal otte økologiske landmænd m/k dyste om at blive Årets Økolog. Blandt de nominerede er Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø, Mikkel Juhl Nielsen fra Djursland og Karl Henning Mikkelsen fra Brande. Bag kampagnen, som kører for andet år i træk, står Netto som i samarbejde med Økologisk Landsforening, ønsker at hylde de danske økologer. Vinderen udpeges suverænt af danskerne.

Pressemeddelelse fra Netto

De midtjyske landbrug tæller tre ud af otte danske økologiske landbrug, hvor indehaverne er blevet nomineret til titlen Årets Økolog 2018. En pris der uddeles af Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening. Kampagnen starter den 20. august og slutter den 19. september, og udover titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til at udvikle økologens landbrug.

“Netto er Danmarks største økologiske supermarked, og vi har en lang og målrettet ambition om at bringe økologien ud til så mange som muligt. Derfor er det også naturligt for os at fortælle danskerne historien om de landmænd, der har valgt at gå den økologiske vej og som er hovedårsagen til, at Netto hver dag har mere end 380 økologiske varer på hylderne”, siger landedirektør hos Netto, Brian Seemann Broe.

Tre økologiske midtjyder

De otte kandidater er blevet udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og har en spredning på alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug – krydret med en lyst til at gøre tingene endnu bedre.

Hester Callaghan, 28, og Bjarke Jensen, 23, forpagter det fællesskabsstøttede landbrug, Yduns Have, på Samsø. I Yduns Have producerer de økologiske grøntsager og æg. Det særlige ved gården er, at den drives af en fond, som har fokus på at hjælpe unge økologiske landmænd i job. De fortæller om deres landbrug, at:

“Det er vores ansvar at drive den økologiske produktion videre, og vi har masser af ambitioner og mod på at gøre det.”

Karl Henning Mikkelsen fra Brande siger om sit daglige arbejde med økologi og biodynamik:

“Jeg synes, at økologi er den eneste måde at dyrke jorden på, som giver mening.”

Karl Henning dyrker biodynamiske grøntsager og afgrøder, samt opdrætter økologiske kødkvæg. De biodynamiske principper tiltaler Karl Henning, fordi de aktiverer jordens micro-liv og kræfter.

Mikkel Juhl Nielsen mener, at “økologiske produkter smager bedre fordi, der er taget hensyn til naturen og dyrevelfærd.”

Han driver sin gård, Karensminde, sammen med sin far, Karl. På gården er der en besætning på 180 økologiske malkekøer. Både far og søn går meget op i, at passe godt på den natur som de lever af. Gården ligger tæt på Rønde på naturskønne Djursland.

Danskernes valg

Om kampagnen siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening:

“Alle danske økologer fortjener i princippet at få en pris. For de arbejder hver dag for at producere gode, sunde fødevarer til danskerne, som er produceret på en måde, der skåner vores natur og grundvand for sprøjtegifte, og som sikrer dyrene et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel. Vi er glade for, at Netto vil være med til at give danskerne bedre indsigt i, hvordan de økologiske landmænd arbejder og hvilken forskel, de gør.”

Det er danskerne, der bestemmer, hvem der vinder den eftertragtede titel og præmie. Det hele foregår på hjemmesiden www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra marken.

Kontakt:

Pressekontakt
Brian Seemann Broe, Landedirektør Netto, Group Communications, Salling Group, tlf. 87 78 50 02
Helle Borup Friberg, Adm. Direktør Økologisk Landsforening, tlf. 20308356

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/okologiske-landmaend-fra-midtjylland-og-samso-nomineret-til-arets-okolog?releaseId=13348531

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu