ANNONCE

PRM / Ørsted fejres i ny udstilling

20. februar 2020 12:00 | Af: Ritzau Info
 

I udstillingen “Nysgerrighed bringer ny teknologi” på Steno Museet fortælles historien om H.C. Ørsted og elektromagnetismen. 

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Det er vanskeligt at forestille sig en verden uden mobiler, rumraketter, køkkenmaskiner og elektrisk lys. I 2020 fejres 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, der har dannet grundlag for en uendelig lang række opfindelser.
Dette er omdrejningspunktet for udstillingen “Nysgerrighed bringer ny teknologi” på Steno Museet. Her fortælles historien om et forskningsmæssigt nybrud, der har skabt fundamentet for den verden, vi kender i dag.
I udstillingen bringes den nyeste forskning fra Aarhus Universitet i spil. Fx formidler forsker Mogens Christensen, hvorfor forskning i elektromagnetisme stadig er vigtigt.

Lyset i tunnelen

De besøgende inviteres også på en rejse gennem det elektromagnetiske spektrum i form af en lystunnel, hvor det usynlige bliver synligt efterhånden som man bevæger sig ind i den. Her kan de besøgende få en sanselig og teknologihistorisk oplevelse af spektret fra radiobølger til radioaktivitet. Dette forbindes til hverdagens opfindelser som fx en radio, hvor man kan høre BBC-udsendelsen fra 9. april 1940.

Kernefyldt, ildsjæl og sommerfugl

Selvom H.C. Ørsted er mest kendt for opdagelsen af elektromagnetisme, så har han også givet sit væsentlige bidrag til eftertiden på mange andre måder. Ikke mindst ved at have beriget det danske sprog. Fx er kernefyldt, ildsjæl, sommerfugl, elektromagnetisme, ilt, brint, lynafleder, opdrift, faldskærm og rumfang alle ord, som Ørsted har fundet på.

I Ørsteds ånd er i udstillingen også en salon, hvor de besøgende kan reflektere over og tale om alt fra kernefyldte ord til elektromagnetisme – og alt derimellem.

Fakta

Udstillingen “Nysgerrighed bringer ny teknologi” åbner på Steno Museet fredag 21. februar 2020 kl. 15. Pressen er velkommen.

De besøgende kan opleve udstillingen fra lørdag 22. februar 2020.

“Nysgerrighed bringer ny teknologi” er støttet af Weisbergfonden, Johanne og Aage Louis-Hansens Fond, Thomas B. Thriges Fond og Vilhelm Kiers Fond. .

Arkitektfirmaet Kollision og Science Museerne står sammen bag udstillingen.

Steno Museet

C. F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Åbningstider

Tirs-fredag kl. 9-16

Lør-søndag kl. 11-16

Mandag lukket

Entré

Gratis under 18 år

Voksne 30 kr.

Kontakt:

Kommunikationskonsulent på Science Museerne Trine Bjerre Mikkelsen, tbm@sm.au.dk, mobil 93508248

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/orsted-fejres-i-ny-udstilling?releaseId=13587478

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu