PRM / OK-konflikt eller ej: Vi cykler stadig i maj

20. april 2018 12:04 | Af: Ritzau Info
 

Racerslangerne, Pandapendlerne og Regelrytterne. Konkurrencen om skægge og skøre holdnavne er allerede i fuld gang. Cyklistforbundet krydser fingre for en god løsning for alle og holder tilmeldingen til maj-kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE åben frem til 5. maj.

Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

Find en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle, sæt holdet til Danmarks sjoveste cykeldyst og skru op for et sundere liv. Måske bliver det jeres hold, der vinder spændende rejser fra Ruby Rejser, nye cykler fra SCO og meget mere.

Sådan lyder opfordringen fra Cyklistforbundet, der hele maj kører kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE med virksomheder og kollegaer over hele landet.

Både nye og erfarne cyklister inviteres til at dyste om årets præmier, og der kan deltages med alle cykler – også elcykler. Det handler nemlig ikke om at cykle hverken hurtigst eller længst, men om at cykle flest dage, have det sjovt med kollegaerne og skrue op for sundheden.

– Det kan være svært at få tid til motion i hverdagens familie- og arbejdsliv. VI CYKLER TIL ARBEJDE er et godt startskud, hvis man vil udnytte hverdagens transport til at få mere motion ind i sin hverdag, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Friske medarbejdere mærkes på bundlinjen

Sidste år deltog 60.000 danskere i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Så meget cykling gør en forskel for virksomhederne, for det kan mærkes på bundlinjen, når en medarbejder skifter bilen og passiv transport ud med cyklen og aktiv transport. Beregninger viser, at det sparer fem sygedage pr. medarbejder om året.

Derfor vælger mange virksomheder at betale deltagergebyret på 60 kr. pr. medarbejder. Mange virksomheder arrangerer også små og større events på arbejdspladsen, konkurrencer og andet spas, som Cyklistforbundet præsenterer i årets idekatalog.

– Det gør en forskel, når en virksomhed bakker op om cyklende medarbejdere og kampagnens liv på arbejdspladsen. For mange medarbejdere er det lige den støtte, der skal til for at sige ja til sin cykel og ja til en sundere livsstil, siger Klaus Bondam.

VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.

Tilmelding er åben på www.vcta.dk frem til 5. maj.

CASE:
Vi hjælper gerne med kontakt til et hold og en holdkaptajn i eget område. Se også oversigt over tilmeldte virksomheder via oversigten på www.vcta.dk/Stats (klik fra region til kommune og virksomhed).

GUIDE: VASK VINTEREN AF DIN CYKEL PÅ 20 MINUTTER
www.cyklistforbundet.dk/Alt-om-cykling/Cykler-og-udstyr/Saadan-goer-du/Vask-vinteren-af

GUIDE: GØR HVERDAGENS CYKLING TIL EFFEKTIV TRÆNING
Den daglige cykeltur gør en stor forskel for vores sundhed og trivsel. Med et par tilpasninger kan turen også bruges til mere højeffektiv træning.

  • Forlæng ruten: Gør for eksempel morgenruten dobbelt så lang hver dag.
  • Fartleg og bakker: Bakker er gode for benene, og hastighed er godt for konditionen. Tag den skrappeste bakke på din rute flere gange. Bestem dig for at sætte farten op på udvalgte strækninger.
  • Variér din rute: Måske kan du bedre ‘træne’ med en anden rute end den sædvanlige. Find alternative ruter med gode stigninger til benene og gode strækninger til fartleg. Måske finder du endda en mere trafiksikker rute med flere grønne oplevelser.

Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil viste for nylig, at danskernes sundhed rasler ned – blandt andet, fordi vi bevæger os for lidt. I efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden.

Film: Sig ja til din cykel med Musvitten fra Marketing

FAKTA: VI CYKLER TIL ARBEJDE 2018

  • VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.
  • Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook.
  • Der kan deltages med alle former for cykler – også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldage.
  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden.

Læs mere på www.vcta.dk og på www.vcta.dk/virksomheder. Tilmelding er åben frem til 5. maj.

Kontakt:

Kommunikations- og kampagnechef Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ok-konflikt-eller-ej-vi-cykler-stadig-i-maj?releaseId=12693723

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu