ANNONCE

PRM / Omskæring – fup eller fakta? Brug Intact Denmarks parallelnotat som genvej til alle komplekse spørgsmål

16. november 2020 22:20 | Af: Ritzau Info
 

Omskæringsdebatten er kompleks og sprængfarlig. Det fyger med sundhedsfaglige påstande, men hvad er fup og hvad er fakta?

Intact Denmarks parallelnotat omskæring er et omslagsværk, der kan benyttes som genvej til viden om omskæring i forbindelse med borgerforslag, vejledning og omskæringsnotat. Brug parallelnotatet, når du vil have en hurtig guide til fakta om indgrebet og overblik over alle spørgsmål fra Folketinget til ministrene siden 2018.

Pressemeddelelse fra Intact Denmark

Torsdag d. 19. november 2020 debatteres Intact Denmarks borgerforslag om omskæring igen i Folketinget. Forslaget blev fremsat i 2018 og fik over 50.000 støtter. Det har været behandlet i sundhedsudvalget lige siden. Nu overgår det til retsudvalget.

Borgerforslaget har fået nummer B07 i denne folketingssamling.

Folketingsmedlem Simon-Emil Ammitzbøll-Bille har fremsat et beslutningsforslag som støtte til borgerforslaget. Det behandles også torsdag. Beslutningsforslaget har fået nr. B06.

Indtil videre har borgerforslaget ført til, at der er blevet udarbejdet nyt notat om omskæring af Styrelsen for patientsikkerhed. Det blev offentliggjort i februar 2020. Der er ligeledes blevet udarbejdet en ny vejledning om omskæring. Offentliggjort i november 2020. Hele seks inviterede sundhedsfaglige selskaber valgte at trække sig fra udarbejdelsen af vejledningen som kritik af det faglige niveau. Blandt kritikerne var anæstesilæger, kirurger, urologer og børnelæger.

Intact Denmarks parallelnotat giver bla. et samlet overblik over den kritik, der er rejst af styrelsens notat og vejledning.

Udgangspunktet for notatet er det etiske standpunkt, at der bør indføres en 18 års aldersgrænse for omskæring. Man skærer da ikke i raske børn.

Kontakt:

Forkvinde Lena Nyhus tlf.: 20 83 37 67 email: lena@intactdenmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/omskaering—fup-eller-fakta-brug-intact-denmarks-parallelnotat-som-genvej-til-alle-komplekse-sporgsmal?releaseId=13604190

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu