ANNONCE

PRM / OnRobot lancerer brugsklart robotslibeværktøj til omkostningseffektiv efterbehandling

17. september 2020 09:07 | Af: Ritzau Info
 

cOnRobot i Odense lancerer nyskabelsen OnRobot Sander, som er en fuldt elektrisk excentersliber til at automatisere efterbehandling, herunder slibning og polering. Løsningen gør det muligt markant at forbedre arbejdsmiljøet, ligesom man andre produkter i OnRobots voksende sortiment af enkle, anvendelsesfokuserede automatiseringsløsninger.

Pressemeddelelse fra OnRobot

Implementering og vedligeholdelse af traditionel slibeautomatisering kræver ofte en baggrund inden for robotteknologi. Med lanceringen af OnRobot Sander har fabrikanter nu adgang til et komplet slibeværktøj, der er nemt at bruge sammen med de mest udbredte kollaborative robotter og lette industrirobotter.

Den komplette Sander-pakke indeholder alt det, som OnRobots kunder skal bruge for hurtigt og nemt at igangsætte deres slibeproces: et plug-and-play-slibeværktøj, en række standardiserede slibe- og poleringspuder, brugervenlig programmeringssoftware, en valgfri kraft-/drejningsmomentsensor og en kornskifter, der muliggør automatiseret skift mellem forskellige slibekorn uden indgriben fra operatøren.

Tager brugervenligheden et skridt videre

Takket være den intuitive indbyggede software er det nemt at programmere enkel overfladebehandling på Sander. OnRobot tager samtidig brugervenligheden et skridt videre med tilføjelsen af en “Save Position”-knap på værktøjet, der giver brugerne mulighed for at indstille waypoints manuelt uden at bruge robottens håndholdte enhed. Sander-softwaren leveres med forskellige muligheder for stiplanlægning – håndstyret samt former og punkter – og giver brugerne mulighed for at justere rotationshastigheden, således at cyklustiden og konsistensen optimeres.

“OnRobot har dedikeret sig til at give små og mellemstore virksomheder prismæssigt overkommelige og anvendelsesfokuserede løsninger, der er nemme at konfigurere og vedligeholde. OnRobot Sander er et alsidigt slibeværktøj, der giver alle de funktioner og fordele, vores kunder forventer af automatiseret slibeteknologi, men uden alt besværet og de omkostninger, der traditionelt er forbundet med automatiserede slibeværktøjer,” fortæller Enrico Krog Iversen, administrerende direktør for OnRobot.

OnRobot Sander understøtter flade, buede samt ujævne emne-geometrier og leveres med udskiftelige standardpuder, der kan bruges på en lang række materialer. Tilføjelse af en kraft-/drejningsmomentsensor gør det muligt for slibemaskinen at tilpasse sig overfladevariationer eller forskydning af dele, samtidig med at ensartetheden og kvaliteten forbedres, og skrotraten reduceres. Alle de avancerede funktioner i OnRobot Sander understøttes af cobots fra Universal Robots, men værktøjet kan nemt integreres med ethvert større robotmærke.

Væsentlige besparelser sammenlignet med pneumatiske slibemaskiner

Sander er en letvægtsløsning [1,2 kg (2,64 lb) med pude], der kombinerer kraften fra den børsteløse elmotor (op til 10.000 omdr./min.) med driftsomkostninger på helt ned til 5 % af det, man ser ved pneumatiske slibesystemer. Traditionelle pneumatiske slibemaskiner bruger eksterne luftkompressorer, som er meget dyre og har en tilbøjelighed til at lække. Sanders børsteløse, elektriske motor er både holdbar og pålidelig med en levetid, der er lige så lang som konkurrerende pneumatiske systemer – eller længere.

“OnRobot er dedikeret til at demokratisere automatisering – produkt for produkt og proces for proces – ved at gøre brugsklare løsninger tilgængelige for virksomheder, der er helt nye inden for automatisering. Vi fjerner omkostninger og kompleksitet i forbindelse med automatisering og giver vores kunder den vigtige funktionalitet, de skal bruge for at få arbejdet udført,” forklarer Enrico Krog Iversen.

Sander giver et mere sikkert arbejdsmiljø

Slibning er ofte beskidt og farligt arbejde, der indebærer en række potentielle sundhedsrisici for arbejderne – lige fra det invaliderende ‘hvide fingre’-syndrom, som forårsages af håndværktøj med kraftig vibration, til lungeskader forårsaget af partikler. OnRobot Sander eliminerer disse risici og bruger 3M’s rene sandpapir-skiver, som gør det muligt at udsuge mere støv, hvilket giver et sikrere miljø for medarbejderne sammenlignet med konkurrerende systemer.

“Hos OnRobot ser vi øget interesse fra virksomheder, der er helt nye inden for robotteknologi, men som er på udkig efter måder til at supplere eksisterende arbejdskraft gennem automatisering. Disse virksomheder er på udkig efter enkle, brugervenlige løsninger såsom OnRobot Sander, der nemt kan implementeres i en lang række opgaver inden for hvert enkelt brugsdomæne,” siger OnRobots CEO Enrico Krog Iversen.

Download billeder og video her.

Kontakt:

Kontaktpersoner

Vikram Kumar
General Manager, Northern Europe and British Isles
vikram.kumar@onrobot.com
+45 22760043

Malene Grouleff
PR Consultant for OnRobot
malene@grouleff.it
+45 28915809

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/onrobot-lancerer-brugsklart-robotslibevaerktoj-til-omkostningseffektiv-efterbehandling?releaseId=13600133

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu