ANNONCE

PRM / OnRobot lancerer ny 3-fingret gripper designet til cylindriske emner

27. februar 2020 09:01 | Af: Ritzau Info
 

OnRobots præsenterer sin nye 3FG15-gripper med tre fingre og en slaglængde på 150 mm som et stærkt alternativ til større og mindre fleksible tre-fingrede grippere, der findes på markedet i dag. Den nye gripper egner sig blandt andet godt til at føde maskine med emner på op til 15 kilo, hvor der både kræves stor præcision og fleksibel håndtering.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

OnRobot, virksomheden bag et komplet sortiment af plug-and-produce-robotværktøjer designet til cobots, fortsætter med at drive innovationen fremad. Det sker nu med lanceringen af den kompakte 3FG15-gripper med tre fingre og stor slaglængde. 3FG15 gør præcisionshåndtering af cylindriske dele, der ellers hidtil har været svær at automatisere, let at programmere og implementere. Det betyder også, at fleksibiliteten øges, fordi gripperen let kan omstilles til forskellige emnestørrelser.

“Vores nye 3FG15-gripper med tre fingre blev udviklet som en reaktion på de eksisterende, pneumatiske tre-fingrede grippere, der er større og mindre fleksible,” fortæller CEO i OnRobot, Enrico Krog Iversen.

“Vi har med RG2- og RG6-serierne længe defineret markedet for elektriske parallelgrippere, og vi ser frem til at tage fat på nye markedssegmenter og applikationer med en ny tre-fingret gripper, der giver brugerne mulighed for at implementere anvendelser hurtigere, selv ved meget præcis og fast positionering.”

3FG15-gripperen har en maksimal slaglængde på 150 mm, der let kan håndtere flere emner. Det innovative tre-fingrede design med en payload på 15 kg giver et stærkt, stabilt greb ved både selvlåsende greb (internt) og friktionsgreb (eksternt), hvilket giver fleksibilitet i enhver implementering.

Ideel til CNC-maskinbetjening

Gripperens udformning, som er særligt udviklet til maskinbetjeningsopgaver, centrerer automatisk emnerne, hvilket resulterer i et stærkt, stabilt greb og præcis positionering. Med en gribekraft fra 20 N til 240 N kan 3FG15 konkurrere med langt mindre fleksible finger-grippere.

Gripperen er desuden ideel til paknings- og palleteringsapplikationer og er umiddelbart kompatibel med alle større kollaborative eller lette industrielle, robotarme takket være OnRobots nye prisbelønnede One System Solution – en platform, der giver en ensartet mekanisk og elektrisk grænseflade mellem robotarmene og alle OnRobots EoAT-værktøjer.

3FG15’s funktioner:

  • Præcist, stabilt greb med automatisk centrering
  • Stor slaglængde på 150 mm til emner fra 20 mm til 150 mm
  • Selvlåsende greb (internt) og friktionsgreb (eksternt)
  • 15 kg payload
  • Vægt 1,15 kg, gribekraft 20-240 N
  • Hurtig, fleksibel implementering

Om OnRobot
Virksomheden, der blev etableret i 2015, fusionerede med Perception Robotics og OptoForce i 2018, hvilket blev efterfulgt af opkøbet af Purple Robotics nogle måneder senere. I april 2019 købte OnRobot de immaterielle rettigheder til Blue Workforce, som er en dansk virksomhed, der fremstiller gribere og et visionsystem. OnRobots produktsortiment omfatter i dag et bredt udvalg af end-of-arm-værktøjer, herunder elektriske gribere, kraft/momentsensorer, en vakuumgriber, den prisvindende Gecko Gripper og værktøjsskiftere. Dette nye udvalg fra OnRobot gør det hurtigere og nemmere at automatisere opgaver som emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinbearbejdning, montering og overfladebehandling. Virksomheden planlægger at vækste gennem yderligere opkøb i de kommende år. Hovedsædet ligger i Odense, men OnRobot har også kontorer i Dallas, Soest, Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore og Budapest.

Besøg www.onrobot.com for at få mere at vide.

Kontakt:

PR & Marketing Manager, Northern Europe Karina Andersen tlf.: +45 21 60 18 25 email: karina.andersen@onrobot.com

General Manager North Europe Vikram Kumar tlf.: +4522760043 email: vikram.kumar@onrobot.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/onrobot-lancerer-ny-3-fingret-gripper-designet-til-cylindriske-emner?releaseId=13588931

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu