ANNONCE

PRM / OnRobot præsenterer lillebror til prisbelønnet gekkogriber

20. februar 2020 11:40 | Af: Ritzau Info
 

OnRobot, en globalt førende virksomhed indenfor værktøj til robotarme, har lanceret en kompakt enkeltpude-version af sin innovative gripper Gecko, der i modsætning til alle andre typer grippere med sine klæbende egenskaber kan opsamle emner den at efterlade mærker. Det eliminerer den behovet for et ekstra rengøringstrin i fremstillingsprocessen, hvilket sparer tid og giver forbedret kapacitet. Og ligesom dens større søskende kan Gecko Single Pad uden problemer håndtere selv perforerede arbejdsemner såsom printplader, aluminiumsnet eller toppakninger. Her kommer almindelige trykluftsløsninger til kort.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Den nye Gecko Single Pad gripper åbner dermed for nye automationsmuligheder, så også opgaver trods trange pladsforhold og en lavere nyttelast kan automatiseres rentabelt. Den nye Gecko SP fås i tre størrelser: SP1, SP3 og SP5, som alle er opkaldt efter grippernes nyttelast i kilo og muliggør, at cobots og letvægtsrobotter monteret med denne gripper kan løfte af en bred vifte af emner, også eksempelvis glas og skærme.

Den prisbelønnede Gecko-gripperteknologi bruger millioner af mikroskopisk så fintrådede stilke til at holde fast i en overflade ved hjælp af stærke van der Waals-kræfter – fuldstændig ligesom gekkoer klatrer i naturen. Teknologien kræver hverken trykluft eller ekstern strøm, hvilket sparer omkostninger og vedligeholdelse. Den kan implementeres hurtigt og nemt gennem OnRobots One-System-Solution-platform på større kollaborative eller lettere industri-robotarme med kun lidt eller ingen programmering, hvilket giver større fleksibilitet i produktionen.

“Vores unikke Gecko-teknologi automatiserer processer, som ingen anden gripper kan udføre, og nu fås den i et kompakt, fleksibelt format, der giver vores kunder endnu flere muligheder,” fortæller Enrico Krog Iversen, administrerende direktør for OnRobot. “Dette er en ægte plug-and-play-gripper, der opfylder vores løfte om en bred vifte af lette, omkostningseffektive, fleksible robotværktøjer, der lader kunderne fokusere på deres applikation i stedet for robotten.”

Gecko SP’s funktioner

  • Kompakt, let og fleksibel
  • Fås til nyttelast på 1, 3 eller 5 kg
  • Absolut intet behov for ledninger eller luftforsyning
  • Lidt eller ingen programmering kræves
  • Håndterer blanke arbejdsemner uden at efterlade mærker, hvorfor der ikke er behov for efterfølgende rengøring af emnerne
  • Kraftfuldt greb på perforerede arbejdsemner

OnRobot blev etableret i 2015 og fusionerede med Perception Robotics og OptoForce i 2018, hvilket blev efterfulgt af opkøbet af Purple Robotics nogle måneder senere. I april 2019 købte OnRobot de immaterielle rettigheder til Blue Workforce, som er en dansk virksomhed, der fremstiller gribere og et visionsystem. OnRobots produktsortiment omfatter i dag et bredt udvalg af end-of-arm-værktøjer, herunder elektriske gribere, kraft/momentsensorer, en vakuumgriber, den prisvindende Gecko Gripper og værktøjsskiftere. Dette nye udvalg fra OnRobot gør det hurtigere og nemmere at automatisere opgaver som emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinbearbejdning, montering og overfladebehandling. Virksomheden planlægger at vækste gennem yderligere opkøb i de kommende år. OnRobot har hovedsæde i Danmark og afdelinger i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore og Ungarn. Få mere information på www.onrobot.com.

Kontakt:

CEO Malene Grouleff tlf.: 28915809 email: malene@grouleff.it

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/onrobot-praesenterer-lillebror-til-prisbelonnet-gekkogriber?releaseId=13588481

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu