ANNONCE

PRM / OnRobots nye Soft Gripper løser automationsudfordringer for fødevareindustrien

7. april 2020 09:11 | Af: Ritzau Info
 

En ny fødevarecertificeret robotgripper fra OnRobot med navnet Soft Gripper kan plukke en stor variation af uregelmæssige former og sarte emner. Dermed egner den sig godt til fleksibel håndtering af produkter i en række industrier, herunder produktion af fødevarer og drikkevarer, kosmetik- og lægemidler samt øvrig fremstillingsindustri og emballering.

 

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Automatisering er nu blevet lettere inden for føde- og drikkevarer samt andre “rene” applikationer såsom kosmetik og lægemidler, hvor der er behov for at håndtere emner af meget forskellig art, lige fra æg og frugt til flasker og uregelmæssigt formede beholdere.

OnRobots nye fleksible Soft Gripper anvender tre udskiftelige silikonestøbte sugekopper i stjerne- og firefingrede konfigurationer til fintfølende og præcis plukning af næsten enhver form for lille objekt på under 2,2 kg. Den elektriske Soft Gripper er fødevarecertificeret, og den overholder bestemmelserne i FDA 21 CFR om ikke-fedtholdige varer samt EF 1935/2004. I modsætning til de traditionelle vakuumgrippere kræver robotgripperen ingen ekstern lufttilførsel og kan dermed reducere både omkostningerne og kompleksiteten.

“Vores nye Soft Gripper overtrumfer eksisterende løsninger til plukning af sarte emner, der er svære at få fat i og af forskellig størrelse. I modsætning til proprietære løsninger tilbyder Soft Gripper problemfri integration med de fleste kollaborative robotter og lette industrirobotter ved hjælp af vores One System Solution,” siger CEO i OnRobot, Enrico Krog Iversen.

OnRobots prisbelønnede One System Solution er en platform, der giver en samlet mekanisk og elektrisk grænseflade mellem førende robotarme og ethvert af OnRobots “end-of-arm”-værktøjer (EoAT). One System Solution er for nylig blevet udvidet til at omfatte integration med robotter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery. Nu kan brugerne af disse robotter drage fordel af den forenede mekaniske og elektriske grænseflade til ethvert OnRobot-produkt og dermed lette integrationen og skabe en kortere tilbagebetalingstid.

Soft Gripper er ideel til føde- og drikkevareapplikationer, men den leverer også fleksibel, fintfølende håndtering til fremstillings- og emballageindustrien.

Soft Grippers egenskaber:

Payload på op til 2,2 kg baseret på de håndterede emners form, blødhed og friktion

  • Grebdimensioner fra 11 til 118 mm, afhængigt af hvilken sugekop der anvendes
  • FDA-certificering
  • Fleksible, udskiftelige silikonesugekopper
  • Ideel håndtering af sarte genstande og uregelmæssige former
  • Intet behov for lufttilførsel
  • Hurtig, fleksibel implementering og problemfri integration med alle større robotmærker

Om OnRobot

OnRobots produktsortiment tilbyder et bredt udvalg af værktøjer til løsning af kollaborative opgaver, herunder elektriske grippere, kraft-/momentsensorer, en vakuumgripper, den prisbelønnede Gecko Gripper og værktøjsskiftere. Denne nye kombination af tilbud fra OnRobot gør det hurtigere og mere enkelt at automatisere opgaver såsom emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinbetjening, pakning, montage og overfladebehandling. OnRobot har hovedkvarter i Odense, Danmark, og har desuden kontorer i Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore og Budapest. Besøg www.onrobot.com for at få mere information.

Kontakt:

General Manager, Northern Europe, British Isles, Central Eastern Europe, Russia. Vikram Kumar tlf.: +45 22 76 00 43 email: vikram.kumar@onrobot.com

PR & Marketing Manager, Northern Europe Karina Andersen tlf.: +45 21 60 18 25 email: karina.andersen@onrobot.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/onrobots-nye-soft-gripper-loser-automationsudfordringer-for-fodevareindustrien?releaseId=13591559

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu